17:16:39 21.02.2024
Stiri

Dodon e DETERMINAT să-l dea jos pe Ion Ceban din fruntea Primăriei Chișinău, după ce edilul a DECONSPIRAT minciuna fostului președinte cu certificatul medical fals: „Sunt doi candidați – este Igor Dodon și eu”

Actualitate 23.05.2023 10:10 Vizualizări2976 Autor: Ziarul National
Dodon e DETERMINAT să-l dea jos pe Ion Ceban din fruntea Primăriei Chișinău, după ce edilul a DECONSPIRAT minciuna fostului președinte cu certificatul medical fals: „Sunt doi candidați – este Igor Dodon și eu”


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a stabilit deja lista scurtă a candidaților pentru funcția de primar general al capitalei. Fostul secretar executiv al formațiunii, Vlad Batrîncea, a declarat că e vorba de Igor Dodon și el.

„Sunt doi candidați care la ziua de azi au fost discutați în cadrul Consiliului Republican - domnul Dodon și eu”, a subliniat Batrîncea, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune.

Candidatura finală a PSRM va fi anunțată săptămânile viitoare, a dat asigurări socialistul, care i-a cedat locul lui Dodon în fruntea formațiunii. „Credem că în următoarele câteva săptămâni nu doar vom anunța, dar și vom prezenta candidatul”, a conchis Batrîncea.

Citește și: Procurorii cer arest la domiciliu pentru Igor Dodon și DEZVĂLUIE cacealmaua cu „reabilitarea” de peste hotare a fiului acestuia: Medicul nu cunoaște pacientul și a aplicat ștampila la rugămintea soției unui consilier municipal socialist

Anterior, Dodon și PSRM nu excludeau că vor sprijini candidatura lui Ion Ceban pentru al doilea mandat în fruntea capitalei. Totuși, relațiile între foștii parteneri Dodon și Ceban s-au răcit când primarul general a lansat propriul proiect politic – Mișcarea Alternativa Națională. Cei doi sunt la cuțite din februarie curent, după ce edilul a deconspirat minciuna lui Dodon cu certificatul medical fals.

Potrivit lui Ceban, soția consilierului municipal din partea PSRM, Dinari Cojocari, ar fi comis o ilegalitate când a facilitat eliberarea actului medical, în baza căruia instanța de judecată i-a permis inculpatului Igor Dodon să plece în România pentru ca fiul său se „reabiliteze” la salina de la Târgu Ocna, România.

„Asta demonstrează încă o dată decizia mea de a mă detașa de acest grup, care nu caută decât interese persoanele. Ce te uiți la mine, Dinari (Dinari Cojocari n.r.)? Soția dumitale o să fie anchetată pentru ilegalitatea care a comis-o și pentru serviciul care l-a făcut președintelui Igor Dodon. Pentru că anume soția ta a mers cu buletinul care nu corespunde părții legale… Nu te uita la mine. Eu o să rog colegii să depună actele ce țin de terenul de la UNIC și multe altele. Despre asta vom mai vorbi”, a declarat anterior Ceban.

De menționat că procurorii au pornit o urmărire penală pe numele soților Dodon în acest caz, iar dosarul a ajuns în judecată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md