10:54:02 04.12.2023
Stiri

Dodon critică decizia Maiei Sandu de a-i ține pe cetățenii R. Moldova departe de RĂZBOIUL declanșat de Putin în Ucraina. „Dodon e gata să cedeze Transnistria și Găgăuzia, doar ca să nu ajungă la închisoare”

Actualitate 28.09.2022 11:14 Vizualizări2975 Autor: Ziarul National
Dodon critică decizia Maiei Sandu de a-i ține pe cetățenii R. Moldova departe de RĂZBOIUL declanșat de Putin în Ucraina. „Dodon e gata să cedeze Transnistria și Găgăuzia, doar ca să nu ajungă la închisoare”


Socialistul Igor Dodon continuă să sperie cetățenii R. Moldova cu războiul și face jocul Federației Ruse doar ca să scape de închisoare. De această părere este comentatorul politic Vitali Andrievski, care a comentat ultima declarație a lui Dodon, policitian aflat în arest la domiciliu.

Potrivit lui Dodon, Maia Sandu ar împinge R. Moldova spre război, după ce Consiliul Suprem de Securitate a decis monitorizarea mai riguroasă a situației din regiunea transnistreană și descurajarea implicării populației din această zonă în activități de mobilizare desfășurate de Federația Rusă.

„Cel mai grav e ceea ce se va întâmpla luna viitoare în R. Moldova. Maia Sandu ne împinge cu încăpățânare spre scenariul ucrainean. Ea ne împinge cu insistență în război. Asta e cel mai grav. Ați văzut declarațiile ei de luni… A revenit din SUA, acolo unde a fost prelucrată și iarăși cu declarații împotriva Rusiei, împotriva cetățenilor care gândesc altfel”, a spus ieri Dodon, după ce instanța de judecată a decis ca fostul președinte, cercetat penal pe mai multe capete de acuzare, inclusiv trădare de patrie, să rămână în arest la domiciliu.

Comentatorul politic Vitali Andrievski consideră că Dodon induce intenționat lumea în eroare și că ar fi gata să cedeze rușilor Transnistria și Găgăuzia, doar ca să scape de pușcărie.

„Cine a început războiul? Dodon ne spune că Maia Sandu „ne împinge cu încăpățânare spre scenariul ucrainean, spre război”. Dacă îl asculți pe Dodon, atunci reiese că Ucraina a declanșat războiul și atacă teritoriul Rusiei. E clar pentru toată lumea că puține lucruri depind astăzi de Maia Sandu. Dacă Rusia va câștiga, atunci R. Moldova va pierde Transnistria și, cel mai probabil, va fi anexată și Găgăuzia”, este convins analistul politic.

În același context, Andrievski menționează că unica speranță a noastră este ca Ucraina să nu cedeze.

„Ucraina justifică astăzi speranțele noastre și luptă cu încăpățânare cu agresorul. În opinia mea, majoritatea cetățenilor R. Moldova sunt de partea Ucrainei. Iar cei care tânjesc după victoria Rusiei sunt gata să plătească cu teritoriile R. Moldova, doar ca Rusia să-i ajute să-și recapete puterea. Pentru Șor, Dodon și alții, aceasta este o șansă de a nu ajunge la închisoare...”, a conchis sursa citată.

Amintim că președinta Maia Sandu a declarat că cetățenii R. Moldova care vor răspunde „mobilizării parțiale” anunțate de liderul rus Vladimir Putin și vor merge să lupte „de partea agresorului” în războiul din Ucraina vor fi pedepsiți, inclusiv cu retragerea cetățeniei moldovenești.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md