11:01:03 23.08.2019
 
Stiri

SOLICITARE // Documentarul despre anexarea Crimeii ar putea fi INTERZIS în R. Moldova

Social 18.03.2015 11:14 Vizualizări2525 Autor: Stela Mihailovici
SOLICITARE // Documentarul despre anexarea Crimeii ar putea fi INTERZIS în R. Moldova
Secvență din filmul „Crimeea. Drumul spre patrie”

Filmul documentar „Crimeea. Drumul spre Patrie” ar putea fi interzis în R. Moldova. O solicitare în acest sens a fost adresată de deputatul liberal Valeriu Munteanu către Ministerul Culturii.

Parlamentarul susține că filmul este unul de propagandă, realizat la comanda Kremlinului, care atentează la securitatea R. Moldova.

„Republica Moldova respectă dreptul la opinie și dreptul la libera exprimare a tuturor, dar aceste drepturi fundamentale ale omului nu acoperă și propaganda. Considerăm că, prin difuzarea acestui film, se atentează puternic la securitatea statului nostru, întrucât de 23 de ani Federația Rusă ține sub ocupație regiunea de est a R. Moldova, iar astfel de materiale de propagandă vin să alimenteze și mai mult anumite sentimente de secesionism și în alte regiuni ale statului nostru”, motivează Valeriu Munteanu.

Deputatul cere Ministerului Culturii să aplice prevederile Legii cu privire la cinematografie și să nu înregistreze acest film documentar în Registrul Cinematografic al R. Moldova și să nu elibereze viză pentru exploatarea filmului. Acest lucru va face imposibilă difuzarea documentarului în cinematografele moldovenești și la posturile de televiziune din R. Moldova.

Documentarul „Crimeea. Drumul spre Patrie”, în care președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, mărturisește cum a fost realizată anexarea peninsulei ucrainene, urma să fie proiectat astăzi la Chișinău, dar a fost amânat „din cauza unor defecțiuni tehnice”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Ionut Tibor 18.03.2015 11:58

Ucraina ocupa ilegal Cernauti si Odesa. In 1992, Ucraina trimite 3000 de mercenari ucraineni contra RM, si ne creaza regiunea separatista, plina de mafia ucraineana. In decursul anilor urmatori Ucraina muta pilonii de frontiere in adancul RM. In 2010 Ucraina ocupa Palanca si Hidrocentrala de la Dnestrosk, la fel si sute de obiecte ale RM, gen Sanatoriile "Sanatatea" din Sergheevka. Si pe domnul Munteanu il deranjeaza un film care nu are nici o atributie cu RM. RUSINE.

Andrei Bunu 18.03.2015 13:41

Dl Ionut Tibor, nu ne abateti de la tema. Rusia se afla in stare de razboi hibrid, inclusiv cu RM, pe cale mediatica. Lipsa de reactie, privind rularea unui documentar rusesc in care se incearca justificarea anexarii Crimeei, in pofida acordurilor, angajamentelor internationaleasumate, dar incalcate de Rusia, este o diversiune ideologica, orice am spune. Iar lipsa de reactie a autoritatilor RM este una din doua, ori rea vointa ori impotenta (ca sa nu o spunem mai dur).

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md