22:13:25 26.02.2020
 
Stiri

DOC // Transportatorii de pasageri AMENINȚĂ autoritățile cu o nouă grevă. Aceștia se plâng că ar fi fost PĂCĂLIȚI de reprezentanții MEI, după ce au ajuns la un compromis privind MAJORAREA tarifelor

Economie 02.12.2019 12:15 Vizualizări1691 Autor: Ziarul National
 DOC // Transportatorii de pasageri AMENINȚĂ autoritățile cu o nouă grevă. Aceștia se plâng că ar fi fost PĂCĂLIȚI de reprezentanții MEI, după ce au ajuns la un compromis privind MAJORAREA tarifelor


Reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) solicită conducerii Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) să aprobe în această săptămână majorarea tarifelor pentru călătoriile pasagerilor, în caz contrar transportatorii vor intra în grevă.

Potrivit președintelui APOTA, Oleg Alexa, transportatorii au avut zilele trecute întrevederi cu reprezentanți MEI, inclusiv cu ministrul Anatol Usatîi, însă autoritățile întârzie să oficializeze compromisul la care s-a ajuns.

„Au fost identificate mai multe măsuri care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport, inclusiv excluderea controalelor abuzive, transparentizarea MEI și ANTA, lupta cu transportul ilicit etc. Drept rezultat a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 de bani per km, la 74-76 de bani per km. Memorandumul încă nu este semnat”, spune Alexa.

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, atunci membrii APOTA spun că vor insista în continuare pentru ca tariful să fie majorat de la 48 de bani per km, cât este în prezent, până la 92 de bani per km.

„Situația economică nu ne oferă răgaz. Noi înregistrăm pierderi, avem controale abuzive, suntem jefuiți de transportatorii iliciți care activează sun protecția organelor de drept și organelor de control. Din acest motiv, vă îndemnăm să adoptați o decizie clară, argumentată pe calcule economice. Lipsa unui răspuns sau a unei decizii care să stabilească tariful va provoca u nouă grevă a transportatorilor. O potențială grevă a putea fi anunțată la sfârșitul săptămânii curente, începutul săptămânii viitoare”, se arată în scrisoarea adresată de APOTA ministrului Usatîi.Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md