20:02:49 03.04.2020
 
Stiri

DOC // SIS BLOCHEAZĂ 52 de site-uri care distribuie informații false, în contextul STĂRII de URGENȚĂ, decretată în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19

Social 20.03.2020 10:59 Vizualizări1190 Autor: Ziarul National
DOC // SIS BLOCHEAZĂ 52 de site-uri care distribuie informații false, în contextul STĂRII de URGENȚĂ, decretată în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19 RFE-RL


Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) a blocat activitatea a 52 de site-uri care „manipulează și dezinformează opinia publică” în legătură cu pandemia de COVID-19, „cu scopul de a genera panică, tensiuni ori conflicte sociale, distribuite masiv în rețeaua globală Internet de către anumite site-uri informaționale anonime”.

Decizia a fost luată de SIS în contextul declarării de către Parlament a stării de urgență pentru două luni în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19.

„SIS atestă că administratorii anonimi ai acestor site-uri de tip „fake-news” sunt interesați în proiectarea unor activități subversive în spațiul informațional, capabile, în perioada de criză, să afecteze securitatea informațională a Republicii Moldova cu provocarea urii sociale, dezordinilor în masă și subminarea securității Republicii Moldova - fapte care cad sub incidența art. 1 lit. a) din Legea nr. 54-XV din 21.02.2003 privind contracararea activității extremiste”, se arată în documentul SIS.

Astfel, SIS a decis sistarea de către furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice a accesului utilizatorilor de Internet din Republica Moldova la site-urile de știri false pe durata stării de urgență și atenționează furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice, autoritățile publice cu atribuții în domeniul comunicațiilor electronice că neexecutarea acestor indicații presupune pedepse conform Codului Contravențional.Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


vasile 20.03.2020 16:16

SIS-sobolanii institutiilor socialiste-fac ravagii in moldova gondonista! Daca toata lumea e informata dede un virus global ei zic contrariul! Astea-s adevarati ucigasi a umanitatii.Merg dupa propaganda putinista.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md