15:21:28 11.07.2020
 
Stiri

DOC // Maia Sandu, AVERTIZATĂ că vicepremierul Șova ar putea să promoveze, la Reuniunea în formatul „5+2”, FEDERALIZAREA: „Se încearcă a crea două entități de drept distincte într-un stat reunificat”

Politică 02.10.2019 12:58 Vizualizări5003 Autor: Ziarul National
DOC // Maia Sandu, AVERTIZATĂ că vicepremierul Șova ar putea să promoveze, la Reuniunea în formatul „5+2”, FEDERALIZAREA: „Se încearcă a crea două entități de drept distincte într-un stat reunificat”


Vicepremierul pentru Reintegrare, Vasili Șova, urmează să pledeze la Bratislava, în cadrul Reuniunii în formatul „5+2”, un document care ar presupune de fapt federalizarea R. Moldova. Avertismentul a fost lansat de democratul Pavel Filip, care într-o scrisoare adresată premierului Maia Sandu solicită explicații.

„Am întrebat-o pe dna prim-ministru care este poziția Guvernului pe care îl conduce vizavi de documentele care vor fi semnate la Bratislava prin care se introduce un sistem de garanții în dezavantajul R. Moldova și prin care se încearcă a crea două entități de drept distincte într-un stat reunificat și stimularea creării unui sistem juridic paralel supranațional. Este Guvernul în acord cu aceste mișcări? Sau așteptăm să vină a doua zi după reuniune, ca să auzim din nou că „nu ne place ce-a ieșit” și că „Guvernul se disociază” și de această dată?”, a întrebat Filip pe Facebook.

Citește și: Actuala majoritate parlamentară ar putea discuta problema oferirii unui „statut special” Transnistriei în 2020: „Avem o situație ideală pentru a merge înainte”

Citește și:
Autonomie „foarte puternică” pentru Transnistria: Dodon anunță că a elaborat un concept cu privire la regiunea transnistreană

Acesta a precizat că vrea să afle „la cine este cârma… corabiei”.

„După precedentul cu discursul de la ONU (ne)coordonat de Președinție cu Ministerul de Externe, vrem să ne asigurăm că la Reuniunea în formatul „5+2” de la Bratislava, din 8-10 octombrie, șeful delegației, vicepremierul Vasili Șova, va expune de această dată poziția republicii și a Guvernului. Nu vă mai ascundeți. Sunteți la guvernare, sunteți pe corabie și o conduceți. Nu vă mai puteți preface că priviți dintr-o parte cum această corabie își schimbă direcția. Sau... la cine e cârma?”, mai întreabă fostul premier.

De menționat că Maia Sandu a declarat în repetate rânduri că federalizarea nu este o opțiune pentru rezolvarea diferendului transnistrean.Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Voila 02.10.2019 22:57

Există patrioți de bună voie și de nevoie. Cred că în situația actuală nu ne mai permitem luxul de a alege, merge oricine care (încă) mișcă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md