02:34:54 18.01.2021
 
Stiri

Autonomie „foarte puternică” pentru Transnistria: Dodon anunță că a elaborat un concept cu privire la regiunea transnistreană

Politică 03.09.2019 11:51 Vizualizări3884 Autor: Ziarul National
Autonomie „foarte puternică” pentru Transnistria: Dodon anunță că a elaborat un concept cu privire la regiunea transnistreană


Președinția Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță că a elaborat un concept prin care Transnistria ar urma să primească statut special sub forma unei „autonomii foarte puternice”.

Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în cadrul unui interviu oferit portalului spiegel.de, citat de realitatea.md.

Întrebat cum poate fi rezolvat conflictul transnistrean și cum ar trebui să fie reintegrată Transnistria în Republica Moldova, Dodon a răspuns că negocieri directe privind rezolvarea acestui subiect nu au fost începute, însă, în prezent, este „mediul favorabil” de a soluționa acest conflict.

„Încă nu am început negocierile privind o soluție politică a conflictului. Dar aș risca să spun că ne putem mișca foarte repede, deoarece consensul internațional actual privind Republica Moldova este favorabil. Am putea fi o poveste de succes a modului în care un conflict înghețat în spațiul post-sovietic ar putea fi rezolvat pentru prima dată. Mi-aș imagina că Transnistria din statul moldovenesc primește un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice. Președinția noastră a elaborat un concept pe care îl vom prezenta partenerilor noștri de coaliție”, a afirmat Dodon.

Menționăm că, anterior, președintele Igor Dodon s-a pronunțat în favoarea federalizării R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Titirez 03.09.2019 12:04

Până la sfarsitul anului se va contura clar un singur lucru : UNDE VA CADEA ZIDUL? PE NISTRU sau pe PRUT? !Romania este pregatită ! VOI , NU ! Nici UE, nici RUSIA !

Vasile 03.09.2019 13:12

Dodon are experienta buna.El a negociat si cu Plahatniuc federalizarea Moldovei.Dar deoarece Plaha nu a vrut sa-i dea cite 1 mln de dolari lunar lui Dodon,afacerea nu s-a finalizat.

Simion Oguretz 03.09.2019 14:05

Toate aceste declaratii si manevre politice au scopul de a devia de la realitate: 1. Transnistria nu a fost nici o secunda parte a RM. Pina nu se scoate din constitutie RM "Stat Unitar si Indivizibil si Neutralitatea Permanenta" vom umbla cu piatra de moara legata de git. Nu avem nevoie de federalizare. Nu avem nevoie de transnistrizare. Avem nevoie de Declararea transnistriei teritoriu ocupat de RF si transformarea acestei enclave intr-o problema internationala. 2. Granita oficiala pe Nistru, si toata contrabanda din transnistria va fi stopata. Securizarea teritoriului controlat de autoritatile oficiale va face atractiv acest petec de pamint pentru investitorii europeni.

Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md