21:08:20 25.09.2020
 
Stiri

DOC // Deputații PSRM schimbă LEGEA. Vor ca prospectele la medicamente să fie scrise în „limba moldovenească” și LIMBA RUSĂ. Și lucrătorii medicali vor fi OBLIGAȚI să le răspundă în RUSĂ unor pacienți

Politică 27.11.2019 13:34 Vizualizări11309 Autor: Ziarul National
DOC // Deputații PSRM schimbă LEGEA. Vor ca prospectele la medicamente să fie scrise în „limba moldovenească” și LIMBA RUSĂ. Și lucrătorii medicali vor fi OBLIGAȚI să le răspundă în RUSĂ unor pacienți tv8.md


Reprezentanții PSRM din Parlament au elaborat un proiect de lege, care prevede ca toate medicamentele vândute în R. Moldova să conțină pe ambalaj informații în „limba moldovenească”, dar și limba rusă. Despre acest lucru a anunțat deputatul PAS, Petru Frunze.

„Colegii deputați din PSRM au elaborat un proiect de lege populist, care prevede că toate medicamentele trebuie să conțină pe ambalaj informații atât în limba „moldovenească”, cât și în limba rusă. Cel mai important este că toate informațiile despre medicamente sau despre serviciile oferite consumatorilor trebuie să fie comunicate, inclusiv verbal, în limba „moldovenească” și limba rusă”, spune acesta.

Potrivit lui Frunze, piața medicamentelor are un circuit internațional și nu ai cum să indici pe ambalaj „limba moldovenească”, care nu este recunoscută la nivel internațional.

„Conform proiectului de lege, ar fi obligatoriu ca toți lucrătorii din domeniul medical și farmaceutic să vorbească obligatoriu în limba rusă. Nu voi susține niciodată proiecte de legi populiste, care au drept scop interese politice și subestimează limba română. Cetățenii așteaptă reforme în justiție și o viață mai bună”, a menționat acesta.

Amintim că, la finele lunii octombrie curent, Guvernul Sandu a refuzat să aprobe inițiativa deputaților PSRM de a traduce în limba rusă prospectele medicamentelor comercializate în R. Moldova. Guvernul a explicat că traducerea în limba rusă a prospectelor va atrage cheltuieli suplimentare pentru importatorii moldoveni și poate duce la reducerea numărului de companii farmaceutice care livrează medicamente în R. Moldova.

Potrivit hotărârii Guvernului Sandu, pentru a traduce în limba rusă informația de pe ambalajul medicamentelor importatorii locali vor fi nevoiți să sporească cheltuielile: să extindă teritoriul de producere, să procure utilaj suplimentar, să angajeze personal etc.În final, potrivit estimării guvernului, aceste cheltuieli vor duce la scumpirea medicamentelor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md