10:26:00 22.07.2024
Stiri

DOC // Denunț la PROCURATURĂ împotriva președintelui raionului Dubăsari: „Demnitarul care deține și așa-zisa cetățenie transnistreană a permis autorităților de la Tiraspol să ocupe teritoriile satelor Roghi, Vasilievca și Corjova”

Actualitate 07.07.2020 12:39 Vizualizări2328 Autor: Ziarul National
DOC // Denunț la PROCURATURĂ împotriva președintelui raionului Dubăsari: „Demnitarul care deține și așa-zisa cetățenie transnistreană a permis autorităților de la Tiraspol să ocupe teritoriile satelor Roghi, Vasilievca și Corjova”


Președintele raionului Dubăsari, socialistul Grigore Filipov, este acuzat că, în pofida faptului că nu are atribuții în acest sens, a permis autorităților nerecunoscute ale Transnistriei să ocupe teritoriile satelor Roghi, Vasilievca și Corjova, subordonate autorităților constituționale de la Chișinău. În acest sens, deputata Stela Macari a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Filipov, care deține și așa-zisa cetățenie transnistreană.

Potrivit denunțului, Grigore Filipov nu a întreprins nicio măsură pentru a menține integritatea teritorială a R. Moldova, în special a localităților din raionul în care acesta este președinte.

Citește și: Președintele Dodon este acuzat că ar fi TRANZACȚIONAT cu Vadim Krasnoselski trei localități din stânga Nistrului, subordonate Chișinăului

„Acesta nu a sesizat șeful statului și alte autorități competente pentru a lua măsurile necesare în vederea menținerii integrității teritoriale a R. Moldova, nu a sesizat Inspectoratul de Poliție privind asigurarea ordinii publice, înlăturarea obstacolelor create artificial pentru a îngrădi libera circulație și alte drepturi constituținale ale cetățenilor din localitățile Roghi, Vasilievca și Corjova ș.a”, a precizat Stela Macari.

În opinia deputatei Platformei „DA”, Dodon ar fi promovat în funcții persoane loiale regimului de la Kremlin.

CITIȚI și APEL // Asociația „Promo-LEX” îndeamnă guvernarea R. Moldova să se ABȚINĂ de la acțiuni de susținere a regimului separatist de la Tiraspol: Autoritățile constituționale omit din discuții mai multe localități

„Despre Igor Dodon şi docilitatea sa faţă de Putin cunoaştem demult, dar acum vedem cu câtă ușurință se transformă în sluga servilă a lui Krasnoselski! Și nu de unul singur, ci „la pachet” cu Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari, demnitarul care deține și așa-zisa cetățenie transnistreană și care a jurat pe aşa-zisa „constituție” a Tiraspolului că va servi statul fantomă. Este mai mult decât clar pentru toți că Igor Dodon și-a promovat în funcții înalte doar persoane loiale regimului de la Kremlin (exemplul lui Filipov), inclusiv cu prețul amenințării securității statului şi integrității teritoriale pentru care mii de cetățeni, veteranii de război, au luptat cu arma în mână”, a conchis Stela Macari.Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md