15:26:05 25.07.2024
Stiri

Discuții la Parlament: Ucraina și R. Moldova, angajament comun de a reglementa definitiv conflictul transnistrean, în granițele R. Moldova recunoscute internațional

Actualitate 19.06.2024 15:13 Vizualizări1121 Autor: Ziarul National
Discuții la Parlament: Ucraina și R. Moldova, angajament comun de a reglementa definitiv conflictul transnistrean, în granițele R. Moldova recunoscute internațional


R. Moldova și Ucraina își consolidează dialogul și coordonările în dosarul transnistrean cu scopul de a menține securitatea și a soluționa cele mai stringente probleme ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, dar și de a crea condiții favorabile pentru reintegrarea statului nostru.

Președintele Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare, Roman Roșca, și Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Paun Rohovei, au discutat astăzi la Chișinău ultimele evoluții din procesul de reglementare transnistreană, dinamica actuală a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, precum și eforturile autorităților de a asigura respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, libera circulație pe ambele maluri ale Nistrului, dar și despre accesul la educație pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

De asemenea, interlocutorii au subliniat necesitatea impulsionării politicilor de reintegrare prin prisma oportunităților oferite de statutul de țări candidate pentru aderare la Uniunea Europeană, transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Paun Rohovei, Ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei, a reconfirmat sprijinul ferm pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean în frontierele internațional recunoscute ale R. Moldova, mulțumind, totodată, pentru sprijinul constant acordat Ucrainei de către autoritățile de la Chișinău.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md