12:19:11 19.05.2022
Stiri

Despre rușii adevărați și cei falși

Actualitate 23.01.2022 10:41 Vizualizări1628 Autor: Ziarul National
Despre rușii adevărați și cei falși


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre enigmatica, rebusistica frăție ruso-ucraineană. În timp ce rușii îi consideră pe ucraineni ruși, fiindcă sunt locuitori ai Rusiei istorice (Kievene), ucrainenii nu îi consideră pe ruși ruși, fiindcă sunt locuitori ai Hoardei de Aur alias Moscovia, rebotezată de Petru I în Rusia, după 1721, odată cu extinderea oghialului imperial peste Cnezatul Kievului ucrainesc. Cu alte cuvinte, rușii au devenit ruși ocupând Ucraina și subjugându-i pe ucraineni. Independența Ucrainei a fost o catastrofă geopolitică a secolului XX, fiindcă le-a creat rușilor o problemă identitară intercontinentală, euro-asiatică, a fost ca o zgârietură a istoriei tulburi, care a dat în vileag esența lor nerusească, scito-tărtaro-ugro-mongolo-tmutaracanică. Fără Ucraina nu le ticnește nici Siberia eldoradică, ei nu se pot simți veliko-ruși, de aceea vor să o reocupe cu orice preț, ca să redevină ruși get-beget. Doar dacă li s-ar fi furat vodka poloneză din tezaurul național, ar fi suferit mai mult.

Pe de cealaltă parte, deși sunt ruși, ucrainenii nu mai vor să se numească ruși, ca să nu le dea prilej de falsă frăție celor care se numesc ruși. Când Putin spune că ucrainenii și rușii sunt același popor, ucrainenii sunt gata să se dezică de Rusia istorică, numai să nu fie considerați ruși buni de ocupat.

Astea sunt meandrele surprinzătoare ale istoriei: rușii falși îi atacă pe cei adevărați, ca aceștia să-și recunoască rusismul și să accepte benevol ocupația. Duceți-vă la membrul vostru principal! - răspund ucrainenii, considerându-l pe Putin membrul principal al societății ruse.

Acum stau și mă gândesc la Mitropolitul Vladimir, „al Chișinăului și al Întregii Moldove”... Cum să spui că ești al „întregii Moldove”, dacă nu ești nici măcar al întregii Basarabii? Cum să te pretinzi moștenitor al Mitropoliților Varlaam, Dosoftei, dacă ești protagonist și colaborator al unei lucrări mefistofelice, dacă nu ai scris măcar un rând de „carte românească de învățătură” sau „psaltire” și nici măcar nu le-ai citit?

Al vostru haihuist, raznafil, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Vlad 30.01.2022 18:35

Genial.Multumesc.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

13.05.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putiniștii și libert...

09.05.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // A doua „eliberare”

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md