07:21:13 22.01.2019
 
Stiri

Deputații din Găgăuzia, lăsați FĂRĂ IMUNITATE de instanța locală: „Toți suntem egali în fața legii”

Politică 14.02.2018 13:10 Vizualizări1511 Autor: Ziarul National
Deputații din Găgăuzia, lăsați FĂRĂ IMUNITATE de instanța locală: „Toți suntem egali în fața legii” Moldnova

Judecătoria Comrat a anulat, ieri, mai multe articole din Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei (art. 49), din cea privind statutul deputatului din Adunarea Populară a Găgăuziei (art. 33, 34, 36 și 37) și din Regulamentul legislativului local (art. 113), la solicitarea Oficiului Teritorial Comrat al Cancelariei de Stat.

Printre articolele anulate se numără și cele care se refereau la imunitatea aleșilor din Adunarea Populară a Găgăuziei, dar și la acordarea pașapoartelor diplomatice pentru aceștia, ceea ce i-a nemulțumit pe deputații găgăuzi.

Fiodor Gaidarji, șeful Oficiului Teritorial Comrat al Cancelariei de Stat, și-a motivat cererea în instanță prin faptul că „toți suntem egali în fața legii și trebuie să purtăm răspundere în mod egal”.

Deputatul democrat, Fiodor Găgăuz, a criticat lipsirea de imunitate a deputaților din Găgăuzia, afirmând că aceasta este „o bătaie de joc vizavi de statutul Găgăuziei”.

Găgăuz a declarat, citat de gagauzinfo.md, că asemenea chestiuni urmau a fi examinate de Curtea Constituțională, iar instanțele de fond nu ar trebui „să se amestece”.

Gheorghe Leiciu, unul dintre deputații găgăuzi și fost procuror-șef al Găgăuziei, a declarat că, astfel, s-ar crea condițiile pentru intimidarea aleșilor din Găgăuzia.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Tarnacop 14.02.2018 14:47

Alesii locali, de toate tipurile, trebue ocrotiti in activitatea s-a de presiuni, daca vorbim de imunitate institutionala, dar sa-i numesti "diplomati" si sa le mai si dai pasaport diplomatic este MARAZM. In schimb la pasapoartele diplomatice sa li se dea Codul Penal(in gagauza).

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md