15:19:04 17.01.2020
 
Stiri

Democrații își AMÂNĂ congresul: Noul președinte al partidului va fi ales în septembrie

Alegeri 2018 20.07.2019 17:53 Vizualizări1346 Autor: Ziarul National
Democrații își AMÂNĂ congresul: Noul președinte al partidului va fi ales în septembrie


Consiliul Politic Național al Partidului Democrat (PDM) a decis amânarea până la 7 septembrie curent a congresului extraordinar al formațiunii, anunțat inițial pentru data de 27 iulie.

Un comunicat de presă al PDM arată că, până în septembrie, atunci când ar urma să fie ales un nou președinte al parditului după demisia lui Vlad Plahotniuc, un grup de lucru va pregăti proiectul de modernizare a Partidului Democrat.

Membrii Consiliului Politic Național al PDM s-au întrunit astăzi în ședință și au făcut o analiză a situației social-politice din republică, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea.

„Cu regret, s-a constatat că alianța PSRM-PAS-PPDA este preocupată de subordonarea politică a instituțiilor care trebuie să fie independente, de acțiuni cu caracter populist și nu au făcut nimic concret pentru cetățeni. Mai mult, au suspendat proiecte menite să îmbunătățească condițiile de viață ale oamenilor, precum programele Drumuri Bune, O nouă viață, Un doctor pentru tine”, cităm din comunicatul democraților.„Oamenii în republică văd că actuala guvernare deja eșuează, iar numărul problemelor cetățenilor doar crește”, a spus președintele în exercițiu al PDM, Pavel Filip.

În urma conferințelor petrecute de organizațiile teritoriale ale formațiunii, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuțios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp. Democrații au mai discutat și despre „nevoia de a atrage personalități, specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetățeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat”.

„PDM are nevoie de o reformă profundă, de un proces de curățare, dar și de întărire atât în teritoriu, cât și la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

La aceeași ședință, Biroul Permanent al partidului a fost împuternicit să lanseze pregătirile PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral, consolidarea echipelor locale ale PDM și identificarea potențialilor candidați democrați în funcțiile eligibile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

13.01.2020 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Maia Sandu ar ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md