12:59:17 05.12.2022
Stiri

Demisie în Letonia după furtul miliardelor din băncile R. Moldova

Știri 02.02.2016 16:30 Vizualizări3011 Autor: Stela Mihailovici
Demisie în Letonia după furtul miliardelor din băncile R. Moldova kasjauns.lv


Preşedintele Comisiei pentru piaţa financiară şi de capital din Letonia, Kristaps Zakulis, și-a dat demisia, după ce s-a adeverit că trei instituții bancare letone au fost implicate în jaful de miliarde din Republica Moldova. Pentru demisia oficialului au votat 69 de deputați.

Anterior, Comisia pentru piaţa financiară şi de capital a aplicat o amendă de două milioane de euro instituției „Privatbank”, pentru încălcarea Legii cu privire la prevenirea spălării banilor şi finanţării terorismului și Legii cu privire la instituţiile de credit.

În cel mult patru luni, vor fi anunțate și rezultatele investigațiilor inițiate la alte două bănci letone: „ABLV Bank” și „Latvijas Pasta banka”.

„În dosarul privind jaful din Republica Moldova au fost implicate trei bănci. Comisia face verificări pe etape, ţinând cont că aceste tranzacţii sunt mari şi pornesc încă din 2012. Sancţiunile vor fi aplicate pentru fiecare caz în parte”, a precizat preşedintele demisionar al Comisiei pentru piaţa financiară şi de capital din Letonia, Kristaps Zakulis.

Kristaps Zakulis a devenit președinte al Comisiei pentru piaţa financiară şi de capital în 2012, iar mandatul său avea să expire abia în 2018.

Precizăm că raportul „Kroll” a scos la iveală faptul că peste 13,5 miliarde de lei, sustrase în baza unor credite neperformante acordate de „Banca de Economii”, „Unibank” și „Banca Socială” au ajuns în instituții bancare din Riga, Letonia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md