06:13:42 13.08.2022
Stiri

Declarații HALUCINANTE făcute de Igor Dodon, după aproape două luni de AREST la domiciliu. Acesta spune că ar avea „PARTENERI” la FMI și Banca Mondială, care-l informează despre PLANURILE Maiei Sandu și ale miniștrilor: „Caută cum să fugă din țară”

Actualitate 19.07.2022 16:37 Vizualizări7592 Autor: Ziarul National
Declarații HALUCINANTE făcute de Igor Dodon, după aproape două luni de AREST la domiciliu. Acesta spune că ar avea „PARTENERI” la FMI și Banca Mondială, care-l informează despre PLANURILE Maiei Sandu și ale miniștrilor: „Caută cum să fugă din țară”


Primele persoane în stat, inclusiv Maia Sandu, dar și unii miniștri din Guvernul Gavrilița și-ar căuta deja de lucru în structurile Fondului Monetar Internațional (FMI) și ale Băncii Mondiale, deoarece ar ști că „vor guverna până la toamnă”. Cel puțin, așa a declarat astăzi fostul lider al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, înainte de a afla dacă rămâne și pentru a treia lună în arest la domiciliu.

Dodon a afirmat că ar avea „parteneri” în aceste structuri internaționale, care-l informează despre planurile Maiei Sandu și ale miniștrilor.

„Apropo, cei de la guvernare, din PAS… Tot mai des primesc mesaje de la partenerii mei din exterior, de la FMI, de la Banca Mondială, că deja aceștia își caută de lucru pe acolo. Apropo, inclusiv din rândul primelor persoane în stat. Au trimis CV-uri… În caz de ceva, în toamnă, să plece acolo la lucru”, a spus Dodon jurnaliștilor.

Întrebat despre cine anume e vorba, Dodon a pus o mină serioasă: „Nu mă întrerupeți. Ei înțeleg că furia oamenilor în toamnă va fi mare și deja își caută cum să fugă din țară. Apropo, faptul că vor avea în CV că au fost miniștri sau chiar conducător de vârf al statului nu o să-i ajute, pentru că acolo…”, nu și-a mai terminat gândul Dodon.

Totuși, socialistul a întors-o imediat, precizând că „partenerii” de la FMI și Banca Mondială i-au ajutat pe cei de la PAS să ajungă la guvernare. „Sau o să-i ajute, deoarece pentru asta au fost trimiși aici, să distrugă totul. Dar haosul pe care l-au provocat în R. Moldova nu o să-i ajute”, a conchis Dodon.

Amintim că socialistul, alături de cumnatul său Petru Merineanu au fost reținuți pe 24 mai curent într-un dosar cu patru capete de acuzare - corupere pasivă, trădare de patrie, finanțare ilegală a partidului și îmbogățire ilicită. Merineanu a fost surprins de procurori în timp ce încerca să mănânce un document, care ar demonstra că Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu, este beneficiarul efectiv al caselor de la Molovata, construite pe malul Nistrului.

Totodată, mama lui Igor Dodon, Galina Dodon, a fost citată la Procuratură în dosarul în care este cercetat penal fiul său. Aceasta urmează să fie cercetată pentru complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită, la fel ca și alte rude ale fostului șef de stat.

La domiciliul femeii din Sadova, Călărași, procurorii au depistat sume mari de bani, a căror proveniență nu se cunoaște.

„La domiciliul mamei ex-președintelui au fost depistate și ridicate din safeu mijloace bănești în sumă de 689 600,00 lei; 17 005,00 euro și 1000,00 dolari SUA, proveniența cărora urmează a fi cercetată. Menționăm că suma de 17 005,00 euro, depistată la domiciliul mamei învinuitului, se afla chiar într-un plic de hârtie cu sigla unui partid politic, la care a avut apartenență fostul președinte de stat. Prin urmare, procurorii anticorupție au citat-o pe mama fostului șef de stat, pentru data de 15 iulie 2022, pentru a-i fi înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită”, se arată într-o declarație a Procuraturii Anticorupție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 19.07.2022 21:00

Aflat de agonie, Kulioc spera sa convinga medicii psihiatri ca ar fi iresponsabil.

Macarie 19.07.2022 21:49

Da ce atâtea interviuri cu Banditu asta Kuliokar ! A furat si este prins și totuși este înxa în libertate !!

Ciobanu 20.07.2022 10:32

Nu-l mai luați în samă. Este și mincinos și lăudăros.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md