05:46:04 23.08.2019
 
Stiri

DECLARAȚIE // PSRM-PAS-PPDA demonstrează dezinteres pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor, dar și pentru sprijinirea persoanelor social-vulnerabile”

Alegeri 2018 12.07.2019 15:19 Vizualizări987 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // PSRM-PAS-PPDA demonstrează dezinteres pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor, dar și pentru sprijinirea persoanelor social-vulnerabile”

Deputații fracțiunii Partidului Democrat (PD) au solicitat astăzi, în cadrul ședinței Parlamentului, audierea a trei miniștri din Guvernul Sandu, însă solicitările lor au fost ignorate. „Coaliția PSRM-PAS-PPDA demonstrează dezinteres pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor, dar și pentru sprijinirea persoanelor social-vulnerabile”, se arată într-o declarație făcută de PD.

„Am solicitat audierea ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, privind stadiul actual de implementare a programului guvernamental „Drumuri Bune 2”, care în prezent este stopat. De exemplu, în raionul Ungheni, deși prin procedura de achiziții publice a fost identificat constructorul, încheiat contractul și procurate toate materialele de construcție, lucrările de reabilitare a drumurilor au fost stopate. Propunerea nu a fost susținută de coaliția PSRM-ACUM”, spun democrații.

Tot în ședința de azi, fracțiunea PD a propus să fie audiat și ministrul de Interne, Andrei Năstase, privind cazul de intimidare și agresiune asupra președintelui raionului Anenii Noi, Sergiu Rapacea, care a fost amenințat de președintele organizației teritoriale PAS din Anenii Noi, Valentin Vieru, dar și de către reprezentanții unor structuri de forță. „Și această propunere a fost respinsă de coaliția PSRM-ACUM”, spun deputații PD.

Totodată, deputații democrați au cerut să fie informați dacă ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prevăzut elaborarea unui pachet social de susținere a păturilor vulnerabile în legătură cu preconizata majorare a tarifelor la gaze și energia electrică, însă propunerea nu a fost acceptată.

„A fost respinsă și solicitarea de audiere a conducătorului grupului de negociatori cu FMI privind rezultatele celei de-a patra și a cincea evaluări a programului economic susținut de FMI și care sunt angajamentele asumate de Guvern pentru acordarea noii tranșe financiare.

Nu a fost acceptată de coaliția PSRM-PAS-PPDA nici propunerea de audiere a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Georgeta Mincu, cu privire la acțiunile întreprinse pentru sprijinirea producătorilor agricoli în comercializarea producției. Majoritatea parlamentară a refuzat să includă pe agenda ședinței plenare pentru votul în a doua lectură și proiectul de lege privind comerțul interior, care ar favoriza produsele moldovenești pe rafturile magazinelor din țară. Fermierii noștri, dar și alți producători autohtoni, așteaptă ajutor de la stat ca produsele lor să fie vândute în magazinele din țară, iar cumpărătorii așteaptă produse autohtone. Din păcate, coaliția de guvernare a demonstrat repetat că este mai preocupată de împărțirea funcțiilor și sferelor de influență decât de grija pentru oameni”, conchid deputații PD.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Spencer 12.07.2019 17:40

Ei demonstrează interes doar pentru a le face bine stăpânilor lor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md