01:29:08 14.12.2019
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Judecătorii Curții Constituționale își continuă delirul, făcând de rușine pe plan național și internațional instituția. Le solicit judecătorilor Curții să-și prezinte imediat demisiile”

Politică 15.06.2019 16:59 Vizualizări2410 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Judecătorii Curții Constituționale își continuă delirul, făcând de rușine pe plan național și internațional instituția. Le solicit judecătorilor Curții să-și prezinte imediat demisiile”

Judecătorii Curții Constituționale (CC) își continuă „delirul”, făcând de rușine pe plan național și internațional instituția pe care o reprezintă, declară prim-ministrul Maia Sandu care le solicită magistraților să-și dea „imediat” demisia.

Solicitarea vine după ce, astăzi, cei șase judecători ai Înaltei Curți și-au revizuit deciziile dictate cu privire la dizolvarea Parlamentului și nerecunoașterea noului Guvern.

„Prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de dna Zinaida Greceanîi dobândește, ope constitutionis, calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de dna Maia Sandu”, au schimbat macazul judecătorii de la CC.

CITIȚI și DOC // Curtea Constituțională și-a REVIZUIT hotărârile care au declanșat CRIZA politică de la Chișinău. Reacția lui Dodon

„Chiar dacă a adoptat dispozitivul hotărârii în care a indicat că își revizuiește și anulează toate actele emise între 7 și 9 iunie curent, în comunicatul de presă Curtea Constituțională menționează că „La baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul Prim-ministrului Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova”. În esență, Curtea, în loc să recunoască faptul că a participat la încercarea disperată a Partidului Democrat de a se menține ilegal la putere, își justifică decizia doar prin faptul că aceasta ar fi situația la momentul de față în Republica Moldova.

Calific această abordare ca fiind inadmisibilă din perspectiva respectului față de Legea Supremă a statului. Curtea Constituțională trebuie să adopte acte în conformitate cu prevederile literei și spiritului Constituției și nicidecum în baza deciziilor și comportamentului actorilor politici din țară. În același timp, le solicit judecătorilor Curții să-și prezinte imediat demisiile, dacă mai au un pic de onoare și respect față de Constituția Republicii Moldova și cetățenii acestei țări”, a comentat Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!ion 16.06.2019 12:22

Curtea trebuia sa recunoasca ca au fost impusi de Plahatniuc sa ia decizii incorecte.Atunci poate ca plecau cu constiinta împacata ca si-au recunoscut vina.Dar daca au trîntit o minciuna de care iar se ride lumea de ei ca fiind absolut incompetenti si prosti,trebuia sa plece undeva foarte departe de Moldova.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md