12:22:57 16.09.2019
 
Stiri

Declarația Comitetului Confederal al CNSM

Advertising 23.12.2015 16:34 Vizualizări4532 Autor: Ziarul National
Declarația Comitetului Confederal al CNSM noi.md

La 23 decembrie 2015, membrii Comitetului Confederal al CNSM, care reprezintă 400 de mii de membri de sindicat, întruniți în ședință ordinară, au discutat referitor la desemnarea de către șeful statului Nicolae Timofti a dlui Ion Sturza, candidat la funcția de prim-ministru.

Acest fapt a provocat îngrijorarea președinților sindicatelor de ramură, cunoscând poziția pe care o avea dl Ion Sturza față de sindicate în perioada când dumnealui a exercitat funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

În acea perioadă scurtă de guvernare, Guvernul, ca partener social principal al Sindicatelor și al Patronatelor la nivel național, se eschiva de la negocirile colective și de la examinarea revendicărilor înaintate de reprezentanții salariaților. Reprezentanții salariaților nu au fost auziți, dl Ion Sturza numind sindicatele o frână în calea progresului.

Lipsa de interes faţă de dialogul social de care a dat dovadă Guvernul Sturza a făcut să nu fie respectat dialogul reglementat prin tratatele Uniunii Europene şi Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

De remarcat faptul că dialogul social este unul din principiile guvernării democratice ale țărilor membre ale Uniunii Europene, valoare promovată și în procesul implementării Acordului de Asociere UE – Republica Moldova, semnat de Guvern, ratificat de Parlamentul Republicii Moldova și de toate cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene.

În contextul celor expuse mai sus, CNSM consideră inoportun de a avea o întâlnire cu candidatul la funcția de prim-ministru și nu va participa la discuțiile privind programul de guvernare.

Adoptată la ședința Comitetului Confederal din 23 decembrie 2015.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md