05:07:03 05.08.2020
 
Stiri

De la binom la TRINOM sau o sută de zile fără Plahotniuc

Politică 15.09.2019 12:08 Vizualizări2164 Autor: Ziarul National
De la binom la TRINOM sau o sută de zile fără Plahotniuc


Trustia, elegii politikoase

Azi, când se împlinesc exact o sută de zile de când binomul Plahotniuc-Dodon a fost înlocuit de trinomul Dodon-Sandu-Năstase, s-a anunțat solemn că premierul Maia Sandu nu-și vede capul de trebi, fiindcă dezoligarhizarea mai trenează pe alocuri, din care cauză ea nu va putea pleca la Adunarea Generală a ONU din această toamnă. O va înlocui Dodon, al cărui program este ma lejer, care a dezoligarhizat tot ce a fost de dezolgarhizat și chiar ceva mai mult decât era nevoie.

Maia Sandu ar trebui să revină asupra deciziei sale anorexice. Lumea nu va crede că un stat care întreține un asemenea președinte dolofan, abundent, pe care plesnește haina, este cel mai sărac din Europa și asistența financiară internațională ar putea să scadă drastic. În schimb, văzând-o pe sfirigita și ascetica premieră, seamănând mult cu Maica Tereza în tinerețe, bancherii mondiali își vor dezlega pungile și granturile vor curge peste capetele noastre ca din cornul abundenței.

Acum stau și mă gândesc că tranziția de la binom la trinom e totuși un progres. Matematicește vorbind, ordinea monoamelor și monomilor nu ar trebui să conteze, dar în realitatea noastră e cu totul altfel și una e să fii la coada binomului, și altceva e să te afli în funtea trinomului, ca Dodon. În binom nu i se permitea nici să meargă la New York, iar în trinom i se permite, ba îi mai poate lua cu el și pe Galina, și pe Țîrdea și pe alții vreo zece șătrari, de parcă cheltuielile le vor suporta părinții lui Dodon, nu bugetul statalității jigărite, căreia îi cad pantalonii.

Al vostru apostrofet, opacificant, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md