00:06:00 16.07.2019
 
Stiri

De ce trebuie să îți vindeci FURIA înainte de a vindeca lumea?

Știri 28.05.2018 20:30 Vizualizări726 Autor: Ziarul National
De ce trebuie să îți vindeci FURIA înainte de a vindeca lumea? sursa: google.ro

„Cel mai bun luptător nu este niciodată furios” - Lao Tzu

Dorința de a schimba lumea în bine este una de apreciat, însă majoritatea factorilor de decizie sunt luați din mânie și în timpul stresului. Și, deși se poate argumenta că furia este un răspuns natural la condițiile dure din această lume, este important să înțelegem că acționarea în timpul furiei este de cele mai multe ori extrem de contraproductivă pentru îmbunătățirea stării de bine.

Marele filozof Lao Tzu a înțeles acest lucru; el spunea mai mereu că acțiunile din furie duc la intensificare negativă a circumstanțelor.

De asemenea, el a înțeles că un războinic cu adevărat eficient vine dintr-un loc de acceptare radicală a ceea ce este - acesta este mesajul central al taoismului.

„Un soldat bun nu este violent,
Un luptător bun nu este furios,
Un câștigător bun nu este răzbunător,
Un discipol bun este umil.” - Lao Tzu

Din perspectiva taoistă, furia este văzută ca o expresie a unui conflict între percepția eului asupra felului în care sunt văzute lucrurile și realitatea. Este rezistența la îmbrățișarea tuturor lucrurilor indiferent de starea în care se pare că se află (care devine o capcană a auto-absorbției). Este rezultatul unor eșecuri de a accepta ceea ce este.

„Ca să fie pace în lume, trebuie ca popoarele să trăiască în pace. Pentru ca popoarele să trăiască în pace, orașele nu trebuie să se ridice unele împotriva altora. Pentru a fi pace în orașe, vecinii trebuie să se înțeleagă. Ca să fie pace între vecini, trebuie ca armonia să domnească în familie. Ca să fie pace în casă, trebuie s-o găsești în propria inimă.” - Lao Tzu

Cei care doresc să trăiască fericiți trebuie să accepte întreaga lor viață, cu bune și cu rele. Să accepți întreaga ta viață înseamnă că nu există furie sau rezistență față de ceea ce trăiești. Acceptarea este însăși esența fericirii.

Lumea este un loc minunat dacă alegem să îl vedem așa. Niciunul dintre noi nu vede tot ce se întâmplă, însă toți avem capacitatea de a influența și de a modela realitatea noastră comună. Atunci când oamenii, separați prin idei și propagandă, își unesc forțele în furie și se răzvrătesc împotriva lumii, ei doar aduc haos și resentimente, împingând lucrurile în continuare în afara echilibrului.

„A te agăța de mânie este ca și cum ai înhăța o bucată de cărbune fierbinte cu intenția de a-l arunca în altcineva; tu ești cel care se va arde.” - Buddha

Prin urmare, este esențial să rezolvăm furia din interiorul nostru înainte de a încerca să rezolvăm unele probleme ce nu țin de noi care vor ajunge să scoată în evidență versiunea noastră furioasă.

Unul dintre cele mai frumoase citate spuse vreodată îi aparține lui Dalai Lama; este simplu, însă extrem de puternic, și are la bază noțiunea de a îți depăși mânia pentru a fi un adevărat creator de schimbări: „Adevăratul erou este cel care își cucerește mânia și ura”.

Sursa: kudika.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md