18:30:34 21.07.2024
Stiri

De ce avionul de pe cursa Yerevan - Chișinău nu a fost lăsat să aterizeze în capitala R. Moldova: Explicația autorităților

Actualitate 14.06.2024 17:40 Vizualizări6892 Autor: Ziarul National
De ce avionul de pe cursa Yerevan - Chișinău nu a fost lăsat să aterizeze în capitala R. Moldova: Explicația autorităților
Poză simbol


Un avion de pe cursa Yerevan-Chișinău nu a fost lăsat să aterizeze astăzi pe Aeroportul Internțional Chișinău. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) susține că operatorul nu a notificat instituția despre modificările de orar cu trei zile înainte, așa cum prevede legislația.

„Ca urmare, acest zbor nu a primit aprobarea necesară”, informează AAC.

Instituția amintește că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea Aeronautică Civilă cu privire la orice modificare a orarului de zbor și la zborurile adiționale, pentru a obține aprobarea prealabilă necesară.

„În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste cerințe nu au fost respectate”, adaugă instituția.

După ce nu i s-a permis aterizarea pe Aeroportul Internațional Chișinău, aeronava a plecat la București, unde a ajuns în jurul orei 10.00, dar nu a fost lăsată să debarce pasagerii în statul vecin.

Presa de peste Prut scrie că, după deservirea navei la sol, aceasta a fost întoarsă spre aeroportul din Yerevan de unde a decolat. Pasagerii au făcut scandal, solicitând să fie lăsați să iasă din avion, iar nava a fost oprită. La scurt timp a fost anunțată o bombă la bord, fiind activată celula anticriză și declarat incident de securitate aeronautică. Alerta a fost falsă, așa că pasagerii au fost urcați din nou în avion pentru a zbura de unde au venit - la Yerevan.

Menționăm că zborul cu bucluc este operat de compania „FlyOne”, iar la bordul aeronavei se aflau mai mulți moldoveni. Canalele proruse de Telegram, apropiate fugarului Ilan Șor, au speculat că pasagerii ar fi persecutați „din motive politice”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md