16:50:57 20.05.2019
 
Stiri

REACȚIA unui deputat al Blocului „ACUM” la oferta primită de la PD – funcția de premier și asumarea guvernării

Politică 14.03.2019 12:30 Vizualizări2356 Autor: Ziarul National
REACȚIA unui deputat al Blocului „ACUM” la oferta primită de la PD – funcția de premier și asumarea guvernării adevarul.ro

Reprezentanții Blocului „ACUM” refuză oferta făcută de Partidul Democrat (PD) – funcția de premier și asumarea guvernării. Declarația a fost făcută pentru Ziarul NAȚIONAL de către membrul Biroului Permanent al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

„Rămânem fermi pe poziția noastră. Am primit mandatul de la cetățeni ca să eliberăm țara de oligarhi și corupție. Echipa Blocului „ACUM” a propus un pachet de legi de de-oligarhizare a statului. Invităm deputații responsabili să le voteze în primele ședințe ale Parlamentului. Negocieri și dialog cu cei care sunt responsabili de capturarea statului nu ducem”, ne-a spus Litvinenco.

De menționat că PD a invitat, repetat, reprezentanții Blocului „ACUM” la discuții privind crearea unei majorități parlamentare. Mai mult, democrații, prin intermediul vicepreședintelui Andrian Candu, le-au propus reprezentanților „ACUM” funcția de premier.

„Așa cum știți, PD a lansat o invitație publica pentru Blocul „ACUM” pentru a avea o prima discuție preliminară. Aceasta a fost respinsă imediat de liderii blocului. Noi credem că este cel puțin o greșeală politică această reacție grăbită. Peste tot în lume dialogul este unul din elementele esențiale în politică. Cei care refuză să discute ajung să se autoexcludă din viața politică a țării, să devină persoane izolate și să nu mai influențeze în niciun fel deciziile care se iau în țara, iar asta duce, desigur, și la pierderea suportului electoral”, a declarat Candu, în cadrul unui briefing de presă.

„De aceea, noi lansam o nouă invitație, inclusiv în lumina ofertei de care v-am vorbit. Suntem disponibili să ne vedem cu liderii Blocului „ACUM” și astăzi, mâine, sâmbătă, duminică, oricând doresc. Am stabilit la Consiliul Executiv să mai facem această nouă încercare, iar dacă nici acum cei de la Blocul „ACUM” nu vor veni la discuții, în primele zile ale săptămânii viitoare ne vom întruni din nou și vom lua decizii ce facem mai departe”, a adăugat Andrian Candu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

17.05.2019 09:27 Nicolae Negru De ce suferim? De oligarhie sau prostie?

15.05.2019 08:02 Vitalie Hadei ANALIZĂ // Portretul PSIHOLOGIC al lu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md