20:12:10 23.02.2020
 
Stiri

CRIMINAL // Un polițist, ajutat de doi parteneri, incendiau autocarele concurenților și șantajau proprietarii, pentru a-i înlătura de pe piață. Daune de aproape trei MILIOANE de lei

Social 05.08.2019 10:30 Vizualizări3348 Autor: Ziarul National
CRIMINAL // Un polițist, ajutat de doi parteneri, incendiau autocarele concurenților și șantajau proprietarii, pentru a-i înlătura de pe piață. Daune de aproape trei MILIOANE de lei


Incendiau autocarele concurenților și îi șantajau pe proprietari, pentru a-i elimina de pe piață. Totuși, niciun răufăcător nu a ajuns după gratii, aceștia reușind să fugă.

Dosarul unui actual și fost polițist, dar și al unui civil, a ajuns în judecată, cei trei membri ai grupului criminal organizat fiind învinuiți de incendierea mai multor autocare ale unei firme de transport și șantajarea patronilor acesteia.

Procurorii au documentat activitatea acestui grup criminal mai bine de patru lun și au stabilit că organizatorii grupării, doi locuitori ai capitalei - administratori ai unor firme specializate în transportul de călători, au organizat mai multe activităţi criminale, a căror ţintă era firma concurentă.

Aceştia acţionau prin şantaj şi incendierea autocarelor ce aparţineau firmei concurente, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi Cehiei.

Potrivit estimărilor, suma prejudiciului cauzat părţilor vătămate prin acţiunile criminale ale inculpaţilor se cifrează la peste 2,8 milioane de lei.

La finele lui aprilie 2019, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală au descins la domiciliile, oficiile şi în mijloacele de transport ale învinuiţilor, fiind depistate şi ridicate obiecte care demonstrează implicarea lor în săvâşrirea respectivelor infracţiuni, inclusiv aparate de telefonie mobilă, lubrifiant de incendiere, carduri bancare, purtători de informaţie digitală, cecuri care confirmă deplasările peste hotare.

Trei persoane, autorii incendierii autocarelor, au fost plasate inițial în arest preventiv. Totuși, demersurile procurorilor au fost repinse, iar cei trei au fost eliberați sub control judiciar. Decizile judecătorului de instrucţie au fost contestate de procuror la Curtea de Apel, ulterior în privinţa acestora fiind eliberate mandate de arest.

Totuși, patru membri ai grupării criminale au reușit să fugă și sunt anunţaţi în căutare, iar cauza penală în privinţa lor a fost disjunsă într-o procedură separată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md