14:39:28 19.09.2019
 
Stiri

CRIMINAL // Un polițist, ajutat de doi parteneri, incendiau autocarele concurenților și șantajau proprietarii, pentru a-i înlătura de pe piață. Daune de aproape trei MILIOANE de lei

Social 05.08.2019 10:30 Vizualizări2968 Autor: Ziarul National
CRIMINAL // Un polițist, ajutat de doi parteneri, incendiau autocarele concurenților și șantajau proprietarii, pentru a-i înlătura de pe piață. Daune de aproape trei MILIOANE de lei

Incendiau autocarele concurenților și îi șantajau pe proprietari, pentru a-i elimina de pe piață. Totuși, niciun răufăcător nu a ajuns după gratii, aceștia reușind să fugă.

Dosarul unui actual și fost polițist, dar și al unui civil, a ajuns în judecată, cei trei membri ai grupului criminal organizat fiind învinuiți de incendierea mai multor autocare ale unei firme de transport și șantajarea patronilor acesteia.

Procurorii au documentat activitatea acestui grup criminal mai bine de patru lun și au stabilit că organizatorii grupării, doi locuitori ai capitalei - administratori ai unor firme specializate în transportul de călători, au organizat mai multe activităţi criminale, a căror ţintă era firma concurentă.

Aceştia acţionau prin şantaj şi incendierea autocarelor ce aparţineau firmei concurente, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi Cehiei.

Potrivit estimărilor, suma prejudiciului cauzat părţilor vătămate prin acţiunile criminale ale inculpaţilor se cifrează la peste 2,8 milioane de lei.

La finele lui aprilie 2019, procurorii şi ofiţerii de urmărire penală au descins la domiciliile, oficiile şi în mijloacele de transport ale învinuiţilor, fiind depistate şi ridicate obiecte care demonstrează implicarea lor în săvâşrirea respectivelor infracţiuni, inclusiv aparate de telefonie mobilă, lubrifiant de incendiere, carduri bancare, purtători de informaţie digitală, cecuri care confirmă deplasările peste hotare.

Trei persoane, autorii incendierii autocarelor, au fost plasate inițial în arest preventiv. Totuși, demersurile procurorilor au fost repinse, iar cei trei au fost eliberați sub control judiciar. Decizile judecătorului de instrucţie au fost contestate de procuror la Curtea de Apel, ulterior în privinţa acestora fiind eliberate mandate de arest.

Totuși, patru membri ai grupării criminale au reușit să fugă și sunt anunţaţi în căutare, iar cauza penală în privinţa lor a fost disjunsă într-o procedură separată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md