02:47:02 27.05.2024
Stiri

Crescătorii de pește din R. Moldova vor beneficia de subvenții din partea statului pentru a-și dezvolta afacerile

Actualitate 15.05.2023 14:28 Vizualizări1616 Autor: Ziarul National
Crescătorii de pește din R. Moldova vor beneficia de subvenții din partea statului pentru a-și dezvolta afacerile
Poză simbol


Statul va continua să acorde subvenții crescătorilor de pește din R. Moldova cu scopul de a crește producția de pește autohton și a revitaliza ramura pisciculturii.

Crescătorii de pește au anunțat, în cadrul unei ședințe organizate săptămâna trecută la sediul Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, că își doresc să beneficieze de subvenții pentru procurarea materialului de prăsilă, materialelor de construcție, utilajelor, hranei, îngrășămintelor etc.

Vicepremierul Vladimir Bolea a dat asigurări că statul va sprijini investițiile în modernizarea exploatațiilor piscicole, iar în ceea ce privește stimularea procurării materialului de prăsilă, vor fi acordate, în premieră, plăți directe la comercializarea materialului piscicol de populat - larve, alevine, puiet de o vară și puiet de un an - de către fermele piscicole de prăsilă, însă doar în cazul existenței unor asemenea entități.În R. Moldova nu este atestată în prezent nicio fermă piscicolă în categoria de prăsilă, iar doritorii ce au potențial de a fi atestați în această categorie au fost îndemnați să solicite acest lucru.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că participanții la ședință au atras atenția asupra necesității de promovare a unor practici sigure privind importul și comercializarea produselor de acvacultură. Piscicultorii susțin ideea că eforturile instituțiilor statului trebuie să fie orientate spre monitorizarea trasabilității produselor piscicole și asigurarea unui control mai eficient al activităților de producere, captare și comercializare a peștelui.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md