12:50:58 30.09.2020
 
Stiri

COVID – 19 // Comisia pentru Situații Excepționale instituie MORATORIU asupra controalelor fiscale și financiare. Când urmează să-și plătească impozitul pe venit sau pe bunurile imobiliare unele categorii de întreprinzători

Economie 24.03.2020 10:10 Vizualizări1224 Autor: Ziarul National
COVID – 19 // Comisia pentru Situații Excepționale instituie MORATORIU asupra controalelor fiscale și financiare. Când urmează să-și plătească impozitul pe venit sau pe bunurile imobiliare unele categorii de întreprinzători


Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat un șir de decizii pentru susținerea mediului de afaceri care suportă pierderi în condițiile evoluției pandemiei de COVID-19. În acest sens, autoritățile au instituit moratoriu, până la 1 iunie 2020, asupra controlului de stat, inclusiv fiscal și financiar.

„Se instituie moratoriu, până la data de 1 iunie 2020, asupra controlului de stat, inclusiv fiscal, financiar, privind calitatea produselor/serviciilor, parametrii tehnologici şi/sau cerinţele specifice pentru genul de activitate desfăşurat, dar și privind respectarea normelor de protecţie a muncii”, se arată în decizia Comisiei pentru Sutuații Excepționale.

CITIȚI și VIDEO, DOC // Nu mai iese NIMENI din case fără motiv începând cu 25 martie curent. Militarii Armatei Naționale vor PATRULA pe străzile municipiilor, orașelor și centrelor raionale din R. Moldova

Moratoriul nu se aplică asupra controlului efectuat: în cadrul urmăririi penale; de Banca Naţională a Moldovei; de Curtea de Conturi a R. Moldova; de Comisia Naţională a Pieţei Financiare în privinţa persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activitate de asigurare; de către organele responsabile de gestionarea sistemului public de asigurări sociale etc.

De asemenea, Comisia a decis ca declararea și achitarea impozitului pe venit, impozitului pe bunuri imobiliare, impozitul funciar și taxele locale pentru anul 2019 (de către întreprinzătorii individuali sau gospodăriile ţărănești (de fermier) al căror număr mediu anual de salariaţi pe parcursul întregii perioade fiscale nu depăşeşte trei unităţi şi care nu sunt înregistraţi ca plătitori de TVA), se va efectua până la 25 aprilie 2020.

Vedeți în documentul de mai jos toate deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale, în legătură cu instituirea stării de urgență în R. Moldova:

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md