03:18:07 02.03.2021
 
Stiri

VIDEO, DOC // Nu mai iese NIMENI din case fără motiv începând cu 25 martie curent. Militarii Armatei Naționale vor PATRULA pe străzile municipiilor, orașelor și centrelor raionale din R. Moldova

Social 23.03.2020 22:51 Vizualizări140756 Autor: Ziarul National
VIDEO, DOC // Nu mai iese NIMENI din case fără motiv începând cu 25 martie curent. Militarii Armatei Naționale vor PATRULA pe străzile municipiilor, orașelor și centrelor raionale din R. Moldova Captură


Comisia pentru Situații Excepționale, întrunită în această seară, a luat o măsură extrem de dură pentru a opri răspândirea coronavirusului pe teritoriul R. Moldova.

Cetățenii din municipii, orașe și centre raionale nu vor mai avea voie să iasă din case, fără motiv, începând cu 25 martie curent. Pentru respectarea acestei decizii vor fi implicați și militarii Armatei Naționale, care împreună cu angajații Ministerului Afacerilor Interne vor patrula locurile publice.

Potrivit premierului Ion Chicu, în această seară, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, au fost aprobate alte peste 40 de măsuri, în contextul instituirii stării de urgență în R. Moldova.

„Una dintre cele mai importante decizii se referă la limitarea accesului cetățenilor în locurile publice, parcuri, terenuri de joacă etc. Acestă măsură se referă la municipii, orașe și centre raionale și intră în vigoare începând cu 25 marie. Este o măsură dură, dar necesară pentru a asigura stoparea răspândirii coronavirusului”, a precizat premierul.

- Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția: (i) deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, (ii) deplasărilor pentru asigurarea cu produse alimentare; (iii) deplasarea pentru asistență medicală, ce nu poate fi amânată; (iv) deplasarea pentru alte motive justificate și care nu pot fi amînate (ex. decesul unui membru al familiei, necesități ale persoanelor și animalelor de companie, etc).

- Se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.

- Se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.

De menționat că, în această dimineață, Igor Dodon spunea că armata va fi implicată doar dacă se va înrăutăți situația. „Am menționat faptul că forțele Ministerului Afacerilor Interne al R. Moldova fac față sarcinilor ce le sunt impuse, constatând, totodată, și pregătirea subdiviziunilor Armatei Naționale, în caz de înrăutățire a situației”, a spus Dodon.

Amintim că în ultimele 24 de ore laboratorul ANSP a confirmat încă 15 cazuri noi de infecție cu COVID-19, dintre care 11 cu transmitere locală și patru de import. În total, în R. Moldova sunt înregistrate 109 cazuride infecție cu noul coronavirus, patru dintre ele fiind înregistrate în regiunea transnistreană.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Veronica 24.03.2020 16:25

La Soroca bătrâneii se plimbă ca-n zilele cele bune spre regret.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md