16:20:03 07.07.2020
 
Stiri

Coronavirusul s-a spălat pe mâini sau ce are Chicu în cap

Politică 12.04.2020 10:21 Vizualizări2181 Autor: Ziarul National
Coronavirusul s-a spălat pe mâini sau ce are Chicu în cap


Trustia, elegii politikoase

În timp ce Chicu cu Dodon nu-și precupețesc puterile ca să stăvilească hidra pandemică, o damizelă glamuroasă le strică dispoziția plângând-se live din spitalul în care a fost internată că nu există apă caldă. E prea de tot! În loc să spună mulțumesc că i s-a pus la dispoziție un pat și poate chiar niște medicamente, ea pretinde apă caldă! De parcă spitalul e baie publică! De parcă strămoșii damizelei beneficiau de apă la robinet până la migrația lor pe continentul european! Cum era Chicu să nu se enerveze pe o asemenea specimenă?

Din păcate, pandemia a scos la suprafață și unele trăsături nu tocmai optimiste ale poporului nostru harnic și muncitor din calea tuturor virușilor. Una din ele e răsfățul. Tare răsfățați mai sunt cetățenii noștri aborigeni! Ei nu-și merită pșâdintili și premierul care luptă ca niște zmei cu hoardele de coronaviruși invadând din toate părțile republicuța suverană și independentă.
De exemplu, o cetățeancă sedentară, fiind însoțită de trei copii mici, inclusiv unul abia născut, pe care îl alăpta naturel, se revolta zilele trecute că, într-un spital cu notorietate, nu i s-a dat pâinea cea de toate zilele, iar terciul era de temperatura camerei frigorifice din morgă. Păi, stimată doamnă, vă aflați la restaurant sau la spital, în condiții de situație excepțională? Ce exemplu de stoicism le dați copiilor? Mai rămânea să întrebați dacă-s muieți posmagii. Are dreptate dl Chicu: cu asemenea generații de cetățeni „leneși, consumiști și tare mediocri”, care nu sesizează eroismul vremurilor noastre, statalitatea e chiar în pericol.
Iar despre medicul care a încălcat jurământul lui Hippocrates și a dezvăluit echipamentul cu care luptă împotriva coronavirusului dușman ce să mai spunem? E o trădare crasă a secretului militar, acum suntem expuși direct pandemiei, căci coronavirușii vor ști cum să atace medicii și, în ultima instanță, ceilalți cetățeni care se bucură de prezumția nevinovăției. Cred că tribunalul militar trebuie să-și spună cuvântul. Medicii care nu-și țin limba după dinți în fața dușmanului nu merită indemnizații și compensații. Și punctum!
S-a ajuns până la aceea că unii cetățăni „mârșavi”, niște „secături”, cum i-a caracterizat foarte ingenios și plastic premierul Chicu, au criticat-o pe ministra Viorica Dumbrăveanu și chiar pe Însuși Dodon pentru că ei nu și-ar fi respectat propriile recomandări pe care le fac populației restante. Păi, oameni buni, un ministru și, mai cu seamă, un pșâdinti nu pot fi tratați ca niște cetățeni ordinari! Regulamentele, legile nu sunt scrise pentru ei, măcar acest lucru ați fi putut să-l însușiți până acum, cât vi se plătesc pensii și salarii. Chiar dacă ei recomandă sau poruncesc ceva, aceasta nu se referă la ei. Să fie clar: dacă, de exemplu, ei spun „trebuie să purtăm mască” sau „trebuie să stăm în casă”, sau „trebuie să ne spălăm pe mâini”– aceasta vă privește pe voi, nu pe ei. Ca un cavaler medieval ce este, premierul Chicu a explicat franc tot ce gândește despre indivizii sau individele care îi atacă o membră de guvern și pe pșâdinti.
„Coronavirusul s-a spălat pe mâini și toată nădejdea îi numai la Chicu cu Dodon”, - a spus, citat de INP, faimosul degringoladolog și expert preemptoriu Ingwar Nahicevanski. Și atunci de ce trebuie să suporte Chicu apelpisiile și mofturile unor cetățeni care „se pretind elite”, „pseudocercetători”, dar nu au dat niciun carandaș economiei naționale?
Poate unii doresc ca Președinția sau Cancelaria de Stat să fie subfinanțate de dragul spitalelor? Voi gândiți cu capul când vă gândiți sau cu coroana virusului? Noi spunem Dodon și subînțelegem statalitatea, noi spunem statalitate și subînțelegem Dodon. Poate s-a așteptat cineva ca Chicu să insiste, atunci când era buchalterul lui Plahotniuc, ca cele 7 milioane de dolari pe care Erdogan le-a donat Președinției indigene, în schimbul celor 7 profesori turci (ex)trădați, să fie alocate din nou spitalelor pentru echipamente, iar pșâdintili să rămână fără mobilă? Ar fi fost o așteptare naivă, căci cum ar fi devenit Chicu consilier prezidențial mai apoi? Și Memorialul e pe prima linie de necesități, cum să nu dăm trei milioane de lei, pentru reparații și medalii jubiliare? Că va muri un cetățean sau doi în plus, situația pandemică nu se schimbă cu mult, rămâne „sub control” prezidențial personal, dar dacă se supără Putin, ar putea să nu ne mai împrumte cele 500 de milioane de dolari egale cu 200.
Acum stau și mă gândesc că, în popor, persoanelor de tipul lui Chicu li se spune răi de gură sau spurcați la gură. Dacă Chicu e spurcat la gură, atunci ce are el în cap?
Al vostru preopinent, maladivinist, Ion Buraga
PS: Acest text nu este categoric un pamflet. Rog seriozitate.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Ion 12.04.2020 10:54

Tablou real AL conducerii tarii. Totul sub control si nici o raspundere ! Chiar II vom lasa sa-si Bata Joc in continuare de noi ??? Cit mai alegem si II votam pe niste tilhari si icompententi ? Eu nu iam ales si nu-i voi mai alege ? Dar voi ?? Ginditi-va.

Andrei Bunu 12.04.2020 12:13

Daca tot ne intrebam, ce e in capul lui Chicu, e curios, in capul lui, in vocabularul lui, exista oare cuvantul "apelpisie", cu toate apelpisiile care l-au copleșit?

Asta e bunaa ! 13.04.2020 10:58

”...spunem Dodon și subînțelegem statalitatea, noi spunem statalitate și subînțelegem Dodon” ! - lovit in 10 !

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md