16:00:17 16.07.2020
 
Stiri

Conţinutul sarcofagului misterios din Alexandria a fost analizat. DESCOPERIREA arheologilor privind identitatea scheletelor

Știri 24.08.2018 13:02 Vizualizări1285 Autor: Ziarul National
Conţinutul sarcofagului misterios din Alexandria a fost analizat. DESCOPERIREA arheologilor privind identitatea scheletelor sursa: descopera.ro


Arheologii au studiat în detaliu, rămăşiţele descoperite într-un sarcofag negru misterios. În interiorul sarcofagului au fost amplasate scheletele a doi bărbaţi şi o femeie ce au trăit în perioada Ptelomeică.

Descoperit în Alexandria în luna iulie, sarcofagul este considerat cel mai mare din regiune. Conform Science Alert, absenţa unei inscripţii a alimentat speculaţiile, la nivel global, privind conţinutul său.

Atunci când a fost deschis, specialiştii au descoperit în interiorul lui oseminte şi un lichid straniu. În urma analizelor recente specialiştii au ajuns la concluzia că cele trei schelete aparţineau unor ofiţeri militari. Însă descoperirea nu rezolvă în totalitate misterul deoarece armatele egiptene străvechi nu includeau, de obicei şi femei

Femeia descoperită în sarcofag avea în jur de 20-25 de ani şi aproximativ 1.64 metri înălţime. Ambii bărbaţi erau mai în vârstă. Primul avea în jur de 35-39 de ani şi o înălţime de 1,65, iar al doilea avea în jur de 40-44 de ani şi o înălţime de 1,84 metri.

Al doilea bărbat, cel mai în vârstă, avea o trăsătură interesantă. O mică gaură ce era aproape vindecată, fapt ce sugerează că bărbatul a trăit o lungă perioadă de timp de la producerea rănii. Aceasta ar fi fost cel mai probabil urma unei practici medicale, numită trepanaţie.

„Această intervenţie este una dintre cele mai vechi practici medicale, însă era realizată rareori în Egipt”, a declarat Zeinab Hashish, director al Department of Skeleton Remains Studies at the Ministry of Antiquities.

De-a lungul timpului doar câteva cranii din Egiptul antic au prezentat urme ale trepanaţiei. De asemenea arheologi consideră că persoanele decedate au fost înhumate în perioade diferite.

Sursa: descopera.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md