01:34:56 06.08.2020
 
Stiri

Cont cu 300 de mii de euro pe numele unei judecătoare. Un nou dosar, cu trei capete de acuzate, pe numele lui Veaceslav Platon: Carduri FALSE și spălări de bani

Anticorupție 21.08.2019 09:53 Vizualizări3217 Autor: Ziarul National
Cont cu 300 de mii de euro pe numele unei judecătoare. Un nou dosar, cu trei capete de acuzate, pe numele lui Veaceslav Platon: Carduri FALSE și spălări de bani Diez


Controversatul om de afaceri Vaceaslav Platon, care își ispășește o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, s-a mai ales cu un dosar penal.

Procuratura Anticorupție anunţă că a transmis în judecată un nou dosar de învinuire a lui Platon Veaceslav, acesta fiind învinuit de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false în interesul unei organizaţii criminale şi spălarea banilor în proporţii deosebit de mari.

Mai exact, la începutul anului 2013, deţinând, prin intermediul persoanelor fizice şi juridice interpuse, pachetul majoritar de acţiuni al BC „Moldindconbank” SA, acţionând în calitate de organizator şi conducător al organizaţiei criminale şi urmărind scopul denigrării imaginii publice a unei judecătoare din cadrul Curţii Supreme de Justiţie, inculpatul a dobândit, în circumstanţe necunoscute, copia actelor de identitate ale magistratei.

În continuare, prin intermediul membrilor grupului criminal organizat, acesta ar fi deschis la o bancă din străinătate un cont de depozit pe numele magistratei, pe care a depozitat suma de 300 000 de euro.

CITIȚI și Socialistul Vladimir Țurcan CONFIRMĂ că a fost în vizită la Platon, în Penitenciarul nr.13: Despre ce ar fi discutat

„Respectiva sumă rezulta din veniturile ilicite, obţinute în urma organizării tranzitării lor prin acte și documente de executare fictive, cu instigarea angajaţilor instituţiei financiare, a executorilor judecătoreşti şi a magistraţilor din Republica Moldova de a abuza de funcţiile lor la întocmirea şi emiterea documentelor false. Ulterior, utilizând cardul bancar fals și copia actelor de identitate pe numele magistratei, prin intermediul POS-terminalului din cadrul filialei Centru a BC „Moldindconbank” SA, inculpatul a dispus punerea în circulaţie a cardului vizat, în lipsa și fără cunoștință de a cauză a judecătoarei, efectuând extragerea continuă, prin intermediul a 99 de operaţiuni bancare a sumei de 297 000 de dolari”, acuză procurorii.

Pentru aceste infracţiuni, Platon mai riscă încă 10 ani de închisoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Voila 22.08.2019 00:34

99 de extrageri din POS efectuate de raiderul numărul unu din CSI, un adevărat geniu al finanțelor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md