19:29:22 21.07.2024
Stiri

Consecințele războiului din Ucraina și rolul sancțiunilor aplicate Federației Ruse, dezbătute la sesiunea de vară a APCE: Cine reprezintă R. Moldova la discuții

Actualitate 24.06.2024 10:40 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
Consecințele războiului din Ucraina și rolul sancțiunilor aplicate Federației Ruse, dezbătute la sesiunea de vară a APCE: Cine reprezintă R. Moldova la discuții


Sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc în perioada 24 - 28 iunie curent la Strasbourg, va dezbate inclusiv subiectul care vizează consecințele războiului din Ucraina, în contextul aspectelor juridice și drepturilor omului, precum și rolul sancțiunilor aplicate statului-agresor Federația Rusă.

Un alt subiect care vizează agresiunea Federației Ruse este identificarea soluțiilor și acordarea sprijinului pentru persoanelor strămutate din Ucraina. De asemenea, există o solicitare pentru o dezbatere urgentă despre provocările la adresa democrației în Georgia.

R. Moldova este reprezentată la reuniune de o delegați a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de deputatul Ion Groza. Din componența delegației mai fac parte deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Natalia Davidovici și Andrian Cheptonar, dar și socialiștii Vlad Batrîncea și Adela Răileanu.

La această sesiune a APCE urmează a fi ales și noul secretar general al Consiliului Europei pentru următorii cinci ani.

Totodată, în cadrul sesiunii de vară a APCE va fi acordat Premiul Vigdís pentru abilitarea femeilor, care vizează inițiative remarcabile de promovare a autonomiei femeilor în toată diversitatea lor în Europa și nu doar. La fel, Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Volker Türk, va susține un discurs despre consolidarea democrației prin procese participative și deliberative și întărirea perspectivei tineretului în activitatea Adunării.

Republica Moldova este membru al Consiliului Europei din anul 1995.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md