10:37:11 01.10.2020
 
Stiri

CONCURS ONLINE al celor mai autentice și reprezentative II și cămăși românești din Basarabia, create în ultimii ani: Puteți vota pe pagina de Facebook a ICR Chișinău

Actualitate 24.06.2020 14:37 Vizualizări1029 Autor: Ziarul National
CONCURS ONLINE al celor mai autentice și reprezentative II și cămăși românești din Basarabia, create în ultimii ani: Puteți vota pe pagina de Facebook a ICR Chișinău


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” (ICR) și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală au inaugurat astăzi, de Ziua Universală a Iei, un concurs online al celor mai autentice și reprezentative ii și cămăși românești din Basarabia, create în ultimii ani.

Acțiunea se va desfășura pe adresele de Facebook ale celor două instituții, în perioada 24 iunie - 4 iunie curent.

La concurs participă 125 de lucrări selectate, realizate de 57 de creatori.

CITIȚI și Ambasadorul României la Chișinău, de Ziua Universală a Iei: „România și R. Moldova au decis să pregătească și să promoveze în comun dosarul bluzei românești, care să fie înscris pe lista patrimoniului cultural intangibil al UNESCO”

Cămășile sunt numerotate, fără a se indica numele autorilor, pentru a conferi cât mai multă libertate și obiectivitate perceperii creațiilor. Din aceleași considerente, cu excepția copiilor și adolescenților, purtătorii de cămăși nu se văd în poze.

ICR anunță că va premia trei lucrări, cele mai autentice și mai reprezentative pentru care s-a votat în această perioadă.

CITIȚI și VIDEO // COLABORARE între Ambasadele R. Moldova și României din Japonia, de Ziua Universală a Iei: O naistă din Țara Soarelui Răsare și o interpretă originară de la Chișinău cântă „Paparudă-rudă” la PARADA digitală a Portului Popular

„Ați recunoscut veșmintele de la baștina dumneavoastră? Vreți să cunoașteți mai bine cămașa, ia, costumul nostru popular în ansamblu? Ce credeți despre el? Doriți să învățați mai multe despre aceste straie emblematice sau să le faceți? Găsiți ineditul fiecărei creații, realizată cu toată dragostea, responsabilitatea și prețuirea tradiției românești de către femei, bărbați, studenți, elevi. Dragi prieteni, vă îndemnăm să vă bucurați de această paradă virtuală a iilor și cămășilor, să le admirați, să le apreciați și, după caz, să le comentați. Votarea începe pe 24 iunie la ora 10.00 și se încheie pe 4 iulie la ora 24.00. Vor fi luate în considerație doar aprecierile și comentariile făcute pe Facebook ICR-ului și cel al MNEIN”, se arată într-un mesaj al organizatorilor acestui concurs.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md