02:27:58 31.05.2023
Stiri

VIDEO // Comunista Diana Caraman, pusă la RESPECT de „dominatorul” Spînu. Vicepremierul a întrebat de ce Dodon nu a semnat un contract pentru ZECE ani cu „Gazprom, așa cum au făcut alte țări

Actualitate 07.07.2022 17:39 Vizualizări2507 Autor: Ziarul National
VIDEO // Comunista Diana Caraman, pusă la RESPECT de „dominatorul” Spînu. Vicepremierul a întrebat de ce Dodon nu a semnat un contract pentru ZECE ani cu „Gazprom, așa cum au făcut alte țări


Deputata Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor”, Diana Caraman, s-a luat de vicepremierul Andrei Spînu, în contextul examinării în Parlament a proiectului privind ratificarea Acordului cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind securitatea furnizării gazelor naturale în R. Moldova.

Caraman l-a întrebat pe Spînu dacă nu există riscul să fie reziliat contractul cu „Gazprom”, iar R. Moldova să rămână fără gaze, ironizând pe seama vicepremierului și numindu-l „dominator”.

„După semnarea contractului (cu „Gazprom”), am fost informați despre faptul că cetățenii R. Moldova au fost fericiți. Asta pentru că acel contract a fost semnat în baza condițiilor înaintate de noi… Colega dvs. din Guvern chiar a spus că ați dominat la negocieri… Toți au recunoscut că sunteți un dominator. Spuneți-ne în ce condiții poate fi întrerupt acest contract, dacă să ne pregătim pentru o eventuală reziliere”, s-a interesat în limba rusă Caraman.

CITIȚI și TUPEU de COMUNIST // Deputata Caraman cere excluderea obligației pentru posturile tv din R. Moldova de a difuza 80% din emisiuni în LIMBA DE STAT, făcând referire la „drepturile minorităților etnice”: „Românizare forțată”

Replica lui Spînu nu s-a lăsat mult așteptată.

„Eu vreau… pe dumneavoastră personal, sper că nu vă simțiți dominată… Să-i întrebați pe colegii care au negociat contractul precedent… De ce nu au semnat, de exemplu, un contract pe termen lung, pe zece ani, la un preț mult mai avantajos? Așa cum au făcut-o alte țări cu „Gazprom”?”, a întrebat Spînu, făcând aluzie la fosta guvernare prorusă a socialiștilor, astăzi colegi de fracțiune a comunistei în Parlament.

Cu 55 de voturi ale deputaților, proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre R. Moldova şi BERD pentru realizarea proiectului „Securitatea Furnizării Gazelor Naturale”, în valoare de 300 de milioane de euro, a fost susținut în prima lectură.

Detalii AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md