14:40:15 16.06.2019
 
Stiri

Compania „Gaz Natural Fenosa” din R. Moldova, VÂNDUTĂ: Cumpărătorul este o firmă cu sediul la Londra

Economie 12.04.2019 14:01 Vizualizări2770 Autor: Ziarul National
Compania „Gaz Natural Fenosa” din R. Moldova, VÂNDUTĂ: Cumpărătorul este o firmă cu sediul la Londra

Întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S. „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L., au fost vândute.

Compania anunță, într-un comunicat de presă, că acordul de vânzare-cumpărare a fost semnat de către grupul energetic „Naturgy” cu grupul internațional „Duet Private Equity Limited”.

„Noul proprietar al celor două întreprinderi este compania internațională Duet Private Equity Limited, cu sediul în Londra, cu o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active și cu o strategie de creștere în regiune. Procesul de schimbare a proprietarului nu va afecta activitatea licențiată ordinară a întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova, care își vor urma cursul lor firesc, cu menținerea echipelor directive și tehnice ce vor asigura continuitatea operațiunilor întreprinderilor pentru prestarea unui serviciu calitativ, fiabil și sigur clienților săi, în conformitate cu exigențele și standardele europene”, se arată într-un comunicat de presă al „Gas Natural Fenosa”.

Finalizarea tranzacției va avea loc până în luna iunie 2019, odată cu preluarea integrală a controlului de către cumpărător.

„Moldstreet” scrie că tranzacția a costat 141 de milioane de euro, iar co-fondator al firmei care a cumpărat cele două întreprinderi este omul de afaceri turco-elvețian Henry Gabay.

Menționăm că întreprinderile de distribuție și furnizare a energiei electrice Î.C.S.„Red Union Fenosa” S.A. și Î.C.S.„Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” S.R.L. deservesc în prezent circa 900 de mii de clienți, persoane fizice şi juridice din R. Moldova, distribuie energie electrică în 19 unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv în municipiul Chişinău, ceea ce constituie două treimi din teritoriul țării.

Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova, grupul spaniol a efectuat investiții de peste 326 de milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

13.06.2019 11:53 Nicolae Negru Nicolae Negru, despre declarația lui ...

10.06.2019 11:38 Ziarul National Victor Chirilă: „Regimul a fost înfrâ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md