13:06:53 21.06.2024
Stiri

CNA a stabilit: Colectarea banilor la Liceul „Mircea Eliade” este ILEGALĂ

Social 12.02.2014 11:01 Vizualizări2391 Autor: Stela Mihailovici


CNA a stabilit: Colectarea banilor la Liceul „Mircea Eliade” este ILEGALĂ

Liceul „Mircea Eliade” colecta ilegal bani de la părinții elevilor. Fundația instituției a fost înregistrată cu încălcări la Ministerul Justiției, a anunțat vicedirectorul CNA, Cristina Țărnă.

Ofițerii anticorupție au identificat persoana care a multiplicat avizul pentru colectarea banilor şi l-a distribuit profesorilor. Au fost tipărite 700 de exemplare. De asemenea, a fost audiat contabilul liceului care a recunoscut că, timp de cinci zile, au fost colectate peste 74 de mii de lei. „Un părinte a transmis chiar cinci mii de lei în contul fundației”, a precizat Cristina Țărnă.

Centrul Național Anticorupție a anunțat Ministerul Educației despre problemele stabilite, dar și Ministerul Justiției care ar fi admis nereguli la înregistrarea statutului fundației liceului. „Ministerul Justiției nu trebuia să admită persoane din corpul didactic printre fondatori. Este vorba de un conflict de interese, deoarece din fundație profesorii pot beneficia de sporuri salariale”, explică vicedirectorul CNA Cristina Țărnă.

În paralel cu CNA, Procuratura sectorului Buiucani a făcut propriile investigații, după ce a primit două plângeri de la persoane care au copii în Liceul „Mircea Eliade”.

Precizăm că în Liceul „Mircea Eliade" din capitală se cerea de la părinți să achite o taxă anuală de 3 120 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor din liceu și a calității studiilor. De asemenea, părinții care își înmatriculează copiii în liceu erau impuși să plătească o taxă de intrare de trei mii de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md