18:56:02 29.09.2020
 
Stiri

Circulație îngreunată la Nistru, iar feribotul care leagă cele două maluri abia mai face față: „Primo-LEX” cere autorităților constituționale de la Chișinău să elimine restricțiile impuse de autoritățile separatiste ale regiunii transnistrene

Actualitate 10.08.2020 14:14 Vizualizări1005 Autor: Ziarul National
Circulație îngreunată la Nistru, iar feribotul care leagă cele două maluri abia mai face față: „Primo-LEX” cere autorităților constituționale de la Chișinău să elimine restricțiile impuse de autoritățile separatiste ale regiunii transnistrene


Locuitorii a cel puțin două sate de pe malul stâng al Nistrului aflate sub jurisdicția Chișinăului întâmpină greutăți atunci când vor să ajungă pe malul drept din cauza restricțiilor de circulație impuse unilateral de către autoritățile separatiste de la Tiraspol.

Asociația „Promo-LEX” anunță că a fost sesizată astăzi repetat de către locuitorii raionului Dubăsari despre circulația defectuoasă a feribotului și restricționarea libertății de circulație pentru agenții economici din localitățile Molovata Nouă și Cocieri.

„Odată cu blocarea liniei administrative de către administrația de la Tiraspol, sub pretextul măsurilor antiepidemiologice, feribotul care face legătura între Molovata (malul drept) și Molovata Nouă (malul stâng) a devenit, în anumite perioade, singura cale de acces în regiunea transnistreană. În ciuda adaptării orarului feribotului, dar și a relansării parțiale și condiționate a accesului prin pretinsele posturi vamale transnistrene, feribotul circulă și în prezent cu dificultate, mai ales pentru agenții economici care asigură cu produse alimentare locuitorii acestor localități”, atenționează „Promo-LEX”.

Drept urmare, asociația solicită repetat implicarea și autorităților centrale de la Chișinău în asigurarea fluidizării circulației agenților economici și mărfurilor, dar și eliminarea restricțiilor aplicate de către administrația regiunii transnistrene.

CITIȚI și Guvernul intenționează să SCHIMBE statutul întreprinderii de stat, responsabile de BACUL de la Moldovata, singurul mijloc de transport pentru locuitorii câtorva sate de pe malul stâng al Nistrului aflate sub jurisdicția Chișinăului

Menționăm că, potrivit Biroului Politici de Reintegrare, traficul de pasageri pe feribot a crescut cu circa cinci mii de persoane și cu 12 mii de mijloace de transport. În prima jumătate a anului 2020, feribotul a efectuat cu 90 de curse mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Această situație a fost determinată de faptul că așa-zisele autorități transnistrene au instalat ilegal 37 de posturi în Zona de Securitate, ca măsură de prevenire a răspândirii pandemiei de COVID-19. Nici medicii care locuiesc pe malul stâng al Nistrului, dar lucrează pe malul drept nu au voie să circule, iar autoritățile de la Chișinău au luat decizia de a-i caza lângă instituțiile în care activează, cheltuielile fiind suportate de UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

I. Chicu 10.08.2020 14:39

Acesta este unul din „rezultatele” sesizabile a guvernării socialiste... Bătaia de joc față de cetățenii care trebuie să fie protejați!!! Din banii cheltuiți pe deplasările fără noimă de deținătorul funcției inutile (pșădinte) se puteau achiziționa 3-4 feriboturi moderne. Votaț-i în continuare - problema va fi rezolvată la paștele cailor.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md