15:49:55 25.10.2020
 
Stiri

Cine face cel mai mult pentru țară?

Actualitate 20.09.2020 10:15 Vizualizări1607 Autor: Ziarul National
Cine face cel mai mult pentru țară?


Trustia, elegii politikoase

La început a fost o intersecție cu sens giratoriu, inaugurată de Dodon pentru a le da cetățenilor idee de direcția în care se află viitorul republicuței noastre. Organizatorii ceremoniei au întâmpinat dificultăți mari, întrebându-se unde să fie instalată panglica roșie spre tăiere. Logic ar fi fost pe direcția estică, de unde vine lucoarea, dar, din păcate, pe partea respectivă se afla un șanț. S-a luat decizia operativă ca șanțul să fie îngrădit cu un gard vopsit în verde pe care să se scrie cu litere roșii: „Moldova are viitor”. Zis și făcut, dar, peste noapte, cineva adăugase la capătul frazei „în România”. Gardul a fost revopsit urgent cu culoare azurie, care nu-i plăcu lui Dodon, rănindu-l, nu se știe de ce, în atașamentul său față de familia tradițională. Fiindcă toate intrările și ieșirile sensului giratoriu indicau spre sau dinspre vest, sud-vest și nord-vest sau viceversa, s-a optat pentru ca panglica să fie tăiată din poziția inversă: cu spatele spre vest și cu fața spre est, adică spre gardul azuriu.

Apoi a urmat inaugurarea unui water closet (WC - veceu) socialist la Râșcani, o inaugurare după toate canoanele genului inaugural, cu pâine și sare, cu tăierea panglicii roșii, simbolizând misterul, profunzimea și plinătatea conceptuală a sursei de politică externă echilibrată, care ne-a dus faima în lumea întreagă.

Sensibilizată de această extraordinară realizare autohtonă, o renumită companie germană de water closeturi, care monitorizează outputul șefilor de state de pe mapamond și alcătuiește un top al președinților care fac cel mai mult pentru țara lor, a decis ca Premiul Mare din acest an - cel mai mare vas de toaletă din lume, cu înălțimea de 12 metri, să meargă către președintele republicuței noastre Igor Dodon. „El nu numai că face cel mai mult pentru țara sa, el face cel mai des, - se spune în motivația juriului, - devansându-l pe Lukașenko, aflat în stare de blocaj în ultima vreme. Nici groaznicul Putin, deși obține un rezultat impresionant, nu se compară cu Dodon, care se hrănește cu căpșuni, iar Zelenski depune efort artistic, însă eficiența lasă de dorit…”.

La mai mult, și la mai mare! – îi urează redacția noastră proaspătului laureat. Ne bucură faptul că, grație ajutorului otoman, trocului „profesori turci în schimbul mobilei turcești pentru cabinetul prezidențial moldav”, trecerea în sediul Președinției s-a făcut la țanc. Căci vasul de toaletă de 12 metri nu ar fi încăput în reședința veche a președintelui. Ca să vă convingeți, iată vasul gulliveric expus de companie înainte de anunțarea norocosului câștigător:Pentru conformitate: Frosi Buraga

PS: Fără pretenții polit-tehnologice sau endoscopice, credem că vasul gargantuesc poate fi adoptat ca siglă de campanie electorală în care s-a înscris neobositul Dodon. (fb)
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

19.10.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine îl salvează pe ...

16.10.2020 08:58 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vaca lui Lavrov

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md