16:22:37 25.07.2024
Stiri

Chișinăul va găzdui prima Conferinţă internaţională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”

Actualitate 13.06.2024 11:36 Vizualizări990 Autor: Ziarul National
Chișinăul va găzdui prima Conferinţă internaţională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”


Prima Conferinţă internaţională economică cu tema „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova” va avea loc la Chișinău pe 21 iunie curent.

Evenimentul va fi organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Moldova – China, Camera de Comerț Italo - Moldavă, Camera de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova și Asociația Investitorilor din România.

Potrivit organizatorilor, în cadrul conferinţei vor fi puse în discuţie oportunităţile de investiţii în R. Moldova şi procesul de reconstrucţie a Ucrainei; rolul relaţiilor bilaterale între Moldova şi Ucraina; nişele de bază pentru investiţii în Ucraina şi situaţia economică din ţara vecină etc.

La Conferinţă vor participa, de asemenea, reprezentanți ai Ambasadei Ucrainei la Chişinău, Asociației Ucrainene a Surselor de Energie Regenerabilă, Confederației Constructorilor din Ucraina, UkraineInvest, Consiliului de Afaceri Ucraino-Chinez, Asociației pentru Dezvoltarea și Reconstrucția Regiunilor din Ucraina și Inițiativei celor Trei Mări (uniune a treisprezece state membre ale Uniunii Europene situate în Europa Centrală și de Est și a două țări partenere: Ucraina (din 2022) și Republica Moldova (din 2023).

De asemenea, au fost invitate pentru participare mai multe instituții din Republica Moldova, precum Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Energiei, Agenţia de Investiţii, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina etc.

Prin organizarea acestei conferinţe, ar urma să fie demonstrat angajamentul comun faţă de responsabilitatea socială corporativă şi față de contribuirea la promovarea dezvoltării economice şi sociale durabile în regiune. Astfel de eveniment urmează să fie organizat ulterior și în România, Italia și Franța.

Organizatorii mai menţionează că această conferinţă internaţională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova” va constitui un pas important în vederea atragerii investiţiilor în Republica Moldova și Ucraina, mai ales în contextul procesului de reconstrucţie a Ucrainei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md