15:42:36 14.12.2019
 
Stiri

„Chișinău Arena”, schemă de ESCROCHERIE? Maia Sandu: Statul ar putea rămâne și fără acest bun, și fără terenuri

Social 10.07.2019 13:38 Vizualizări4288 Autor: Ziarul National
„Chișinău Arena”, schemă de ESCROCHERIE? Maia Sandu: Statul ar putea rămâne și fără acest bun, și fără terenuri

„Chișinău Arena” pare să fie o schemă de escrocherie, acuză prim-ministrul Maia Sandu, care face referire la o analiză efectuată de colegii săi.

Într-un final, statul ar putea rămâne și fără bunul în care investește zeci de milioane de euro, dar și fără terenurile din zonă.

„Din analiza colegilor mei, se pare că avem probleme serioase acolo. Se pare că este vorba de o escrocherie. Nu există niciun document care să justifice suma de 43 de milioane de euro pentru „Chișinău Arena” pe care trebuie s-o plătească statul. Ulterior, costul cheltuielilor a crescut până la 44,5 milioane de euro”, a declarat Maia Sandu astăzi, în debutul ședinței Guvernului.

Prim-ministrul afirmă că, de fapt, costul real ar fi mai mic decât și-a asumat statul să achite pentru acest proiect, iar bugetul public deja a fost prejudiciat cu 90 de milioane de lei atunci când a fost schimbată destinația celor 69,2 hectare de la marginea Stăuceniului, alocate pentru această arenă.

„Arena este construită pe 10 hectare și trebuie să vedem ce se întâmplă cu celelalte hectare, care nu sunt puține”, a spus Maia Sandu.

Premierul a ținut să sublinieze că acel contract de parteneriat public-privat a fost publicat în „Monitorul Oficial” în ziua în care a fost semnat, iar obiectivul poate fi preluat de partenerul privat în baza datoriilor statului.

„Deci, cumva s-a anticipat. Concluzia pe care o fac este că acest proiect a fost gândit ca o schemă pentru preluarea ulterioară a bunului și terenurilor de către un grup de interese”, a punctat oficialul.

Premierul Maia Sandu a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să facă un demers către Ministerul Finanțelor și Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru a efectua o revizie financiară și tehnică în cadrul proiectului „Arena Națională Chișinău”, iar, ulterior, organele de drept vor investiga persoanele care au fost implicate în realizarea acestui proiect.

Menționăm că fosta guvernare a promis că arena va fi gata în decurs de un an, adică în toamna acestui an.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!realist 10.07.2019 17:22

Maia, esti palita la cap? Acesta e cel mai bun proiect care l-a avut Moldova vreodata!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md