15:57:38 27.01.2021
 
Stiri

Chirtoacă a lansat un nou partid în R. Moldova

Politică 21.04.2013 14:48 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National


Chirtoacă a lansat un nou partid în R. Moldova
O nouă formaţiune politică a fost constituită astăzi la Chişinău – Partidul Forţa Poporului (PFP). Liderul PFP, Nicolae Chirtoacă, fostul Ambasador al R. Moldova în SUA, a declarat după congresul de constituire a partidului cu doctrină social-liberală că formaţiunea va fi capabilă să „răspundă la provocările şi sfidările care au loc astăzi, printre care oligarhizarea R. Moldova”.

Printre persoanele care l-au însoţit pe Chirtoacă în faţa camerelor de luat vederi se numără militarul în rezervă Eduard Roşca, care este şi vicepreşedintele PFP, fostul avocat parlamentar Constantin Lazăr, fostul procuror şi judecător Pavel Midrigan, profesorul universitar Constantin Ciorbă şi Alexandru Slusari.

„PFP va deveni o forţă reală, cu adevărat populară”, care va milita pentru „lichidarea schemelor care încurajează corupţia” şi pentru „reformarea sistemului judecătoresc”, a anunţat Chirtoacă.

Fostul Ambasador a declarat că, în decurs de o lună, partidul va fi înregistrat la Ministerul Justiţiei.

Nicolae Chirtoacă s-a născut pe 22 martie 1953 în oraşul Glodeni. De profesie este arhitect. În perioada anilor 1977 şi 1990 şi-a făcut serviciul în diferite structuri ale forţelor armate ale URSS. În 1990, a fost director general al Departamentului de stat pe probleme militare, devenind mai apoi ministru al Apărării, după ce R. Moldova şi-a proclamat independenţa la 27 august 1991. Între anii 1992 – 1994 a fost consilierul Preşedintelui R. Moldova pe probleme de securitate naţională. Apoi, în 1998-1999 a fost purtător de cuvânt al prim-ministrului Ion Sturza, iar în cel de-al doilea mandat al guvernării comuniste a fost Ambasador al R. Moldova în SUA. În ultimii ani, Chirtoacă activa în sfera neguvernamentală, apărând la posturile de televiziune în calitate de analist politic.

Presa a scris de-a lungul timpului despre faptul că Nicolae Chirtoacă ar fi fost agent KGB. “Nicolae Chirtoacă a fost angajat al GRU (serviciul de informaţii militare al URSS). El a făcut parte din cei 47 de spioni sovietici expulzaţi de la Ambasada URSS din Franţa în 1983. Nicolae Chirtoacă a fost una dintre persoanele cheie care au negociat cu Rusia acordul de încetare a focului pe Nistru în 1992”, scria în 2009 “Jurnal de Chişinău”.

Raisa Lozinschi
Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md