04:01:47 20.02.2018
Stiri

Chestiunea privind DEMITEREA lui Dodon revine în Parlament: „Cred că a venit timpul ca PD să opteze pentru eliberarea R. Moldova de această RUȘINE”

Politică 21.09.2017 12:13 Vizualizări2023 Autor: Ziarul National
Chestiunea privind DEMITEREA lui Dodon revine în Parlament: „Cred că a venit timpul ca PD să opteze pentru eliberarea R. Moldova de această RUȘINE” captură privesc.eu

Partidul Liberal (PL) a propus astăzi repetat, în cadrul ședinței speciale a Parlamentului, un proiect de lege privind suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon și organizarea unui referendum privind demiterea acestuia. Deocamdată, proiectul de hotărâre a fost semnat doar de parlamentarii din fracțiunea PL, dar pentru ca acesta să fie înregistrat și examinat în plenul Legislativului sunt necesare 34 de semnături.

„Noi am mai propus o dată un asemenea proiect de hotărâre, dar nu a mai ajuns să fie examinat de Parlament. Astăzi, am repartizat proiectul completat șefilor de fracțiune. Sper că cei din PD vor susține acest proiect și va fi organizat un referendum de demitere a șefului statului. Cred că a venit timpul ca PD și cei cu care guvernează să susțină proiectul nostru. Trebuie să eliberăm R. Moldova de această rușine. Ne merge vestea că avem un președinte al R. Moldova, dar care promovează politica Federației Ruse. Dodon confundă funcția de președinte cu cea de șef de partid. Ca președinte de partid poate să declare ce vrea, dar nu ca șef al statului”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

Sursa citată menționează că proiectul de hotărâre a fost completat cu noi argumente în ceea ce privește motivele pentru care Dodon ar trebui suspendat.

„Am completat lista încălcărilor cu două declarații făcute de Dodon în ultima perioadă. Acestea sunt mult mai grave și mai urâte decât faptul că l-a felicitat pe așa-zisul președinte al Transnistriei sau că a sărbătorit independența UTA Găgăuziei, care e parte componentă a R. Moldova. Prima declarație se referă la faptul că i-a numit pe unioniști lepădături. Articolul 10 al Constituției spune că fiecărui cetățean i se garantează dreptul de a-și alege identitatea. Noi nu am ales, dar suntem prin moștenire români. De asemenea, acesta a încălcat și articolul 8 din Constituție. Acordurile ratificate de Parlament prevalează Constituției. Noi avem acord de colaborare cu NATO, iar el a interzis militarilor noștri să participe la exerciții în Ucraina. Slava Domnului că premierul a luat o decizie corectă. Deci, iarăși, e vorba de o încălcare a Constituției. Colaborarea cu NATO nu înseamnă că militarii noștri se vor duce și vor lupta. El așa sperie lumea”, a subliniat acesta.

Ghimpu examinează posibilitatea ca să-l acționeze și în judecată pe Dodon pentru faptul că a numit unioniștii lepădături. „O să vedem dacă putem să-l acționăm și în judecată pe Dodon. Să fie tras la răspundere pentru lezarea onoarei și demnității celor care se consideră unioniști”, a conchis liberalul.

Amintim că, anterior, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a declarat că șeful statului ar avea doar de câștigat dacă va fi suspendat din funcție, iar guvernarea nu vrea să-i facă asemenea cadouri.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dima 21.09.2017 13:25

Sutin ideia lui Mihai. Si dupa demiterea lui Dodon tare bine-ar fi so sterga si el pe urma din tara. Unionist din Ghimpu tot asa ca si inginer NASA din mine.

Danu Golban 21.09.2017 14:23

Ideea nu este rea, dar e posibilă, nu se întreabă Ghimpu? dacă poporul nu acordă majoritatea voturilor pentru demiterea lui Dodon? să nu fie un eșec acest plan...

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md