06:22:47 17.09.2019
 
Stiri

Cele mai BUNE PLANURI de AFACERI din R. Moldova: Premiul MARE i-a revenit unei tinere care vrea să lanseze un post de radio

Economie 07.06.2019 19:00 Vizualizări848 Autor: Ziarul National
Cele mai BUNE PLANURI de AFACERI din R. Moldova: Premiul MARE i-a revenit unei tinere care vrea să lanseze un post de radio PARSEC

Rezervație cu fluturi tropicali, covrigi cu spirulină, mobilier din materiale reciclabile, cultivarea șofranului sau coaserea cămășilor naționale sunt doar câteva dintre planurile de afaceri care au fost prezentate astăzi la Concursul Național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2019.

Victoria Petcova, de la Școala profesională din Căușeni, a obținut locul I cu proiectul „Atelier de coasere a iei și cămășilor tradiționale stilizate”. „Un plan de afaceri a fost ușor de elaborat după lecțiile noastre specializate. Eu am ales să promovez coaserea iei și să o promovez ca o ținută de zi de zi, comodă și stilizată, în acest mod tradițiile noastre vor fi veșnic vii”, a declarat tânăra.

Locul II a fost obținut de către Valeria Vătămanu, Școala profesională nr. 5 din Chișinău, cu ideea de afacere „Producerea marmeladei în asortiment”, iar locul III i-a revenit Danielei Boreț, Școala profesională nr. 5 din Chișinău, cu proiectul „Producerea biscuiților personalizați”.

Premiul cel mare a fost revendicat de către Ceban Ecaterina, Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, care visează să lanseze un post de radio exclusiv pentru copii și a câștigat un laptop din partea CEDA pentru dezvoltarea activității.

Pentru premierea câștigătorilor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat suma de 15 000 de lei, iar Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - 7 000 de lei, sume care au fost repartizate premianților. De asemenea, toți finaliștii și profesorii lor au primit diplome și premii din partea partenerilor, urmând să beneficieze de suport în implementarea ideilor de afaceri, prin posibilitatea de a aplica la programul de granturi lansat de către CEDA.

În acest an, la concurs au participat 88 de elevi ai instituţiilor de învăţământ profesional tehnic: Şcoli Profesionale, Colegii şi Centre de Excelenţă din Republica Moldova, iar în etapa finală au ajuns 16 participanți, câștigători ai etapelor regionale.

Concursul Național „Cel mai bun plan de afaceri” este organizat de Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării cu suportul financiar al Fundaţiei Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md