20:30:13 19.07.2019
 
Stiri

Cei doi inși suspectați de otrăvirea lui Serghei Skripal în Marea Britanie ies la rampă și oferă un interviu la un post de televiziune rusesc: Turiști să vadă catedrala

Știri 13.09.2018 16:00 Vizualizări1090 Autor: Ziarul National
Cei doi inși suspectați de otrăvirea lui Serghei Skripal în Marea Britanie ies la rampă și oferă un interviu la un post de televiziune rusesc: Turiști să vadă catedrala

Postul propagandistic de la Moscova „RT” a prezentat un interviu cu doi bărbați care s-au prezentat ca „Alexandr Petrov“ și „Ruslan Boșirov”, persoane cu aceleași nume fiind suspectate în Marea Britanie de otrăvirea în Salisbury a lui Serghei și Iulia Skripal.

Redactorul-șef al „RT”, Margarita Simonian, care i-a intervievat pe cei doi, a scris anterior că bărbații au sunat-o în ziua în care președintele rus Vladimir Putin a declarat că autoritățile ruse știu cine sunt Boșirov și Petrov și că cei doi nu sunt angajați ai serviciilor de securitate, iar în acțiunile lor nu a existat nicio crimă.

La întrebarea lui Simonian: „Cine sunteti?”, cei doi au răspuns că sunt Petrov și Boșirov.

Întrebati ce faceau în Salisbury, amândoi au spus că au mers acolo ca turiști să vadă catedrala. Faptul că au călătorit de două ori la Salisbury, pe 3 și 4 martie, l-au explicat că, pe 3 martie, orașul era „acoperit de zăpadă”, au decis să aștepte a doua zi, când vremea s-a îmbunătățit. Scopul lor era să ajungă la Stonehenge.

De asemenea, ei au spus că nu știau cine era Skripal și nu știau că au trecut pe lângă casa lui. De asemenea, cei doi neagă în interviu că au avut la ei neurotoxina „Noviciok”. Potrivit lor, „ar fi pățit rușine mare la frontieră”, dacă erau descoperiți cu o sticluță de parfum pentru doamne.

Aceleași persoane au mai spus că nu lucrează în serviciile speciale ruse, ca sunt „oameni de afaceri” implicați în industria de fitness și alimentație sportivă, transmite Pagina de Rusia.

Întrebați de ce au mers peste tot împreună, Petrov și Boșirov au răspuns că nimeni nu ar trebui să se amestece în viața lor personală.

Cei doi au mai mărturisit că, după acuzațiile din Marea Britanie, viața lor s-a transformat într-un coșmar și au cerut apărare de la Margarita Simonian.

Sursa transmite că nu a fost prezentată nicio dovadă că cei doi sunt exact persoanele acuzate în Marea Britanie, cu excepția declarațiilor că sunt „Petrov” și „Boșirov”.

Anterior, Londra a declarat că numele celor doi suspecți ar putea fi false.

De ce Kremlinul a avut nevoie de o săptămână pentru a găsi suspecții în cazul Skripal?

Timp de o săptămână, Rusia a susținut că numele celor doi suspecti „nu spun nimic”, iar acum Kremlinul a decis să nu mai nege existența lor.

Potrivit Deutsche Welle, expertul britanic în serviciile de securitate ruse Mark Galeotti spune că „ei pur și simplu au analizat opțiunile posibile“.

Opinia sa este confirmată de Tatiana Stanovaia, sefa biroului analitic „R.Politik. Reality of Russian Politics”: „Kremlinul a căutat un posibil răspuns la acuzații care au venit de la Londra…Trebuia să adopte o anumită poziție“.

„Pare foarte puțin probabil că cei doi ruși, complet nevinovați, care au mers să stea câteva zile în Salisbury, nu au făcut o vizită la catedrală – principalul magnet turistic al orașului. Erau ofițeri de informații”, a declarat Mark Galeotti.

El crede că în timpul scurs Moscova a produs dovezi că cei doi sunt „ruși obișnuiți“.

Victoria Skripal, care comentează în mod regulat în mass-media din Rusia despre otrăvirea rudelor sale, a declarat exact același lucru: că Boșirov și Petrov, din câte știe ea, sunt „oameni obișnuiți”.

Potrivit experților, Kremlinul nu a avut de ales decât să recunoască existența celor doi „turiști” ruși. „De fapt, care era alternativa? Este foarte greu în lumea de astăzi să ascunzi pe cineva…Evident, primul instinct, ca întotdeauna, să nege totul. Dar cred că au ajuns la concluzia că această opțiune nu va dura“, spune Galeotti.

„În orice caz, Kremlinul îi va sprijini pe ofițerii săi și va încerca să dovedească faptul că cei doi nu sunt implicați în ceea ce s-a întâmplat”, este convins analistul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md