10:24:54 23.09.2018
 
Stiri

Cea de-a treia MEDALIE FRANCEZĂ pentru spumantele „Cricova”

Advertising 02.12.2015 09:58 Vizualizări4336 Autor: Ziarul National
Cea de-a treia MEDALIE FRANCEZĂ pentru spumantele „Cricova”

Cea de-a 13-a ediție a competiției internaționale „Effervescent du Monde”, în pofida cifrei considerate de unii ca fiind purtătoare de ghinion, a adus spumantului „Pinot Noir” extrabrut, seria „Blanc de Noirs”, o medalie de argint, fiind cea de-a treia medalie decernată spumantelor „Cricova” în cadrul acestui concurs.

Prestigioasa competiție s-a desfășurat în perioada 18-20 noiembrie în Dijon, înregistrând mai mult de 600 de mostre de vinuri spumante - mărturii a diferitelor stiluri de vinificație începând cu Franța până la Lumea Nouă. În comisia de jurizare au participat mai mult de 100 de experți, 50% dintre aceștia provenind din afara Franței.

Medalia obținută în acest an este a treia la număr decernată spumantelor „Cricova”. Prima fiind acordată spumantului „Cuvée Prestige” în 2008, urmată de succesul „Grand Vintage” anul roadei 2007, în 2013.

Spumantul premiant a fost produs în cantitate de 30 562 de sticle, în conformitate cu metoda clasică franceză, cu fermentare secundară în sticlă și maturare cuvée pentru o perioada de minimum 3 ani. Datorită maturării, acesta se caracterizează prin aromele autolicite de brioșă și tost și textura elegantă, cremoasă, îmbinând simbiotic prospeţimea şi nuanţele de maturare.

Directorul general al Combinatului de Vinuri „Cricova”, Valentin Bodiul, afirmă că „această medalie este o confirmare a calității produselor noastre și o garanție pentru consumatorul care alege produsele „Cricova”. Rigoarea și respectul cu care tratăm strugurele, alături de tendința de inovație continuă ne asigură continuitatea calității de la an la an, confirmată și de medaliile obținute”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md