20:11:08 15.05.2025
Stiri

Ce DEZAMĂGIRI se află în spatele unei relaţii de durată

Știri 06.02.2017 20:30 Vizualizări1655
Ce DEZAMĂGIRI se află în spatele unei relaţii de durată sursa: google.ro

Există o serie de emoţii conjugale neplăcute care pot părea deprimante, dar pe care fiecare cuplu le experimentează la un moment dat. Intensitatea pasiunii şi emoţiile puternice se modifică, la fel ca şi obiceiurile celor doi, potrivit sheknows.com.

„Recomand pacienţilor mei tot timpul să nu mai vadă doar «versiunea Facebook» a cuplurilor. Le explic faptul că cei care pozează în «cuplul perfect» devin în unele momente supăraţi, iritaţi, ţipă, cred că se urăsc şi spun lucruri de care nu sunt mândri“, explică Nikki Martinez, psiholog de cuplu.

Iată câteva emoţii negative pe care le experimentează partenerii de cuplu implicaţi în relaţii de lungă durată sau mariaje:

Furie. Cei care au fost căsătoriţi mai mult de o zi ştiu că va apărea sentimentul de furie. Psihologul Nikki Martinez spune că mânia este una dintre cele mai comune emoţii pe care cuplurile căsătorite le experimentează.

„La baza furiei partenerilor pot sta mai multe motive. Vom vedea acest lucru cel mai adesea ca o reacţie la o emoţie ascunsă, pe care încearcă să o acopere. O altă emoţie foarte comună este iritaţia în momentul în care dragostea nu mai are aceeaşi intensitate.

O altă emoţie pe care adesea o simt partenerii căsătoriţi este dezgustul şi ura. Le apare în minte întrebarea dacă au ajuns cu adevărat să urască persoana de alături cu care visau să-şi petreacă tot restul vieţii. Sigur că nu este aşa, iar reducerea stresului şi anxietăţii îi va ajuta să-şi dea seama de acest lucru“, spune specialistul.

Dezamăgire. Una din cele mai mari realizări pe care le veţi avea în timpul căsătoriei este dezamăgirea. Să ai un singur partener pentru o perioadă lungă de timp este un lucru minunat, dar care aduce frustrare şi panică, mai ales când realizezi că este imposibil ca o singură persoană să poată răspunde la toate nevoile tale. Numai când vei accepta acest lucru vei putea avea o relaţie sănătoasă.

Frica. „Indiferent de cât de mult se iubesc partenerii, este imposibil ca măcar o dată să nu apară teama că poate au greşit atunci când au ales cu cine să-şi împartă viaţa“, spune Chris Armstrong, terapeut de cuplu.

„Cel mai frecvent, această emoţie apare la cuplurile tinere, care, înainte de a se căsători, au avut o viaţă foarte flexibilă, s-au distrat şi au trăit fără griji. Pentru ei poate fi destul de greu să se obişnuiască cu viaţa de familie, fără a trage concluzii false cu privire la lucruri precum modul de petrecere a timpului liber sau activităţile care pot aduce bucurie ambilor parteneri“, a adăugat specialistul.

Frustrare. Frustrarea este o emoţie nouă într-o relaţie pe termen lung, mai ales dacă partenerii au mai locuit împreună. Dar, conform spuselor lui Armstrong, comunicarea este factorul cheie într-o astfel de situaţie, o importanţă deosebită având-o şi inteligenţa emoţională, încrederea în sine şi puterea de auto-gestionare.

Încercaţi să nu intraţi în competiţie cu partenerul de viaţă, să vă susţineţi şi să vă oferiţi încredere, pentru a putea să evoluaţi împreună.

Supărare. Iată o emoţie pe care ai putea jura că nu o vei experimenta niciodată alături de partenerul/partenera ta. Este exact opusul sentimentului de fericire maximă din ziua nunţii, însă este o parte complet normală şi sănătoasă a creşterii personale într-o relaţie.

„Multe din cuplurile de tineri căsătoriţi experimentează o mare dezamăgire după nuntă“, a spus psihologul Julie Bindeman. Pentru mulţi dintre partenerii căsătoriţi de o lungă perioadă de timp supărarea este asociată cu pierderea modelului de familie pe care şi l-ar fi dorit. Mai ales după ce apar copiii, iar partenerii nu se mai pot bucura de libertatea de care au beneficiat până în acel moment.

Nelinişte. Pentru noile generaţii, neliniştea şi nerăbdarea într-o căsătorie au devenit lucruri normale. Şi odată ce se căsătoresc, spune Armstrong, cei mai mulţi renunţă la căsnicie, primul lor gând fiind: „Pentru asta m-am căsătorit eu?“.

La fel ca multe alte etape din mariaj, neliniştea este o reacţie des întâlnită într-un angajament pe termen lung, care va continua să existe, oscilând în diferitele etape ale unei relaţii.

Sursa: one.ro

Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte