06:39:43 29.05.2020
 
Stiri

Câți cetățeni stabiliți peste hotare își primesc pensiile din R. Moldova: Cei mai mulți au plecat să locuiască peste Prut

Social 24.04.2020 12:15 Vizualizări1386 Autor: Ziarul National
Câți cetățeni stabiliți peste hotare își primesc pensiile din R. Moldova: Cei mai mulți au plecat să locuiască peste Prut


Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) transferă, în fiecare lună, peste un milion de lei peste hotare pentru a achita pensiile cetățenilor care au muncit în R. Moldova, dar au mers să locuiască în alte state.

În luna aprilie curent, de exemplu, CNAS a efectuat transferuri pentru toate tipurile de prestaţii sociale, inclusiv pentru pensiile plătite în străinătate, în valoare de 1,277 de milioane de lei.

Banii sunt destinați pentru 824 de cetățeni ai R. Moldova care își ridică pensiile de acasă în baza prevederilor acordurilor internaționale de securitate socială semnate de Republica Moldova cu România, Bulgaria, Portugalia, Polonia, Cehia, Ungaria, Luxemburg, Regatul Belgiei, Lituania, Austria, Estonia și Germania.

Cele mai multe pensii dintre acestea, 270, au fost stabilite și transferate pentru cetățenii noștri domiciliați în România. Alte 217 pensii, inclusiv pentru limita de vârstă, dizabilitate și de urmaș, au fost stabilite și transmise spre plată în Germania.

Menționăm că beneficiarii de pensii pot prezenta CNAS-ului „certificate de viață”, o dată pe an, confirmate de autoritățile legale de pe teritoriul statului de domiciliu prin orice modalitate acceptabilă pentru pensionar – scrisoare, poșta electronică sau fax.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

22.05.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Numai protejându-l p...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md