15:40:50 23.09.2019
 
Stiri

Care sunt proiectele de legi propuse de Partidul „ȘOR”, menite să îmbunătățească nivelul de trai al moldovenilor

Alegeri 2018 22.03.2019 13:53 Vizualizări795 Autor: Ziarul National
Care sunt proiectele de legi propuse de Partidul „ȘOR”, menite să îmbunătățească nivelul de trai al moldovenilor privesc.eu

Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” în Parlament susține că a elaborat mai multe inițiative legislative, care au scopul de a îmbunătăți nivelul de trai al populației R. Moldova. În scurt timp, proiectele de legi vor fi prezentate în Legislativ pentru dezbateri și aprobare, a declarat vicepreședintele Partidului Politic „ȘOR”, deputata Marina Tauber.

„Vom insista ca aceste inițiative legislative să fie votate, printre primele, de noul Parlament. Legile sunt așteptate de oamenii simpli care vor ca situația în țară să se schimbe radical. Proiectele date au menirea de a produce schimbări spre bine aici și acum”, a menționat Marina Tauber, înaintea ședinței de constituirea a noului Parlament.

Printre inițiativele legislative propuse de deputații Partidului „ȘOR” se numără implementarea Strategiei de dezvoltare a gospodăriilor agricole colective (colhozurile) și protecția producătorului agricol autohton; adoptarea legii privind „Medicamente gratuite garantate pentru pensionari”; modificarea legii privind sistemul de pensii de stat, care să asigure majorarea semnificativă a pensiei minime, astfel încât să reprezinte 80% din salariul mediu; adoptarea unei legi privind anularea impozitelor la produse și mărfuri vândute în magazinele sociale; adoptarea Strategiei Naționale privind Stimularea revenirii concetățenilor în țară.

De asemenea, Partidul Politic „ȘOR” propune și anularea imunității parlamentare pentru deputați.

Marina Tauber a mai declarat că fracțiunea Partidului „ȘOR” va fi înopoziție, dar va susține proiectele de legi cu tentă socială care vor avea rolul de a îmbunătăți viața cetățenilor țării.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.09.2019 09:05 Nicolae Negru Când se vor întâlni politicile extern...

20.09.2019 09:15 Nicolae Negru Octavian Țîcu și idila electorală înt...

16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md