19:50:14 01.06.2020
 
Stiri

Campanie // SURPRIZE din partea migranților moldoveni pentru apropiații rămași ACASĂ

Moldovenii în lume 02.03.2015 16:57 Vizualizări2750 Autor: Stela Mihailovici
Campanie // SURPRIZE din partea migranților moldoveni pentru apropiații rămași ACASĂ


Sute de familii din Republica Moldova care au rude apropiate peste hotare au primit, în prima zi a primăverii, mărțișoare și felicitări cu „livrare la domiciliu”. Acestea au fost dăruite în cadrul campaniei „Mărțișorul călător” organizată de centrele regionale NEXUS care oferă servicii și consultanță migranților moldoveni.

Printre clienții NEXUS care și-au dorit să-i bucure pe cei dragi cu un mărțișor se numără și Svetlana, o tânără stabilită de zece ani în Siria, chiar în zona de conflict, care nu și-a văzut părinții de doi ani. Femeia și-a mințit rudele că vor veni reprezentanții NEXUS să le transmită niște acte. „Am intrat cu o mină serioasă și am scos plicul cu pricina, dar nu mai aveam răbdare să-i ținem în suspans mult timp. Așa că ne-am deconspirat rapid, spunându-le că de fapt actul important pe care trebuie să-l transmitem nu este altceva decât două mărțișoare din partea fiicei lor, care, deși se află într-o țară atât de departe de tradițiile noastre, vrea să le prindă la piept acest simbol al primăverii cu tot cu dragostea ei. Am luat și un buchet de flori, pe care l-am ascuns în geantă”, descrie Dana Țîgulea, angajată a Centrului NEXUS din Ungheni, cum a fost realizată surpriza pentru părinții Svetlanei.

„Nu m-am așteptat că în timpurile pe care le trăim acum în R. Moldova să rămână loc de o simplă omenie”, a comentat gestul domnul Ion, tatăl tinerei stabilite în Siria.

O felicitare și un mărțișor din partea soțului, care muncește în Franța, a primit și o tânără din Edineț, pe nume Estera. Aceasta a rămas acasă cu băiețelul lor de patru anișori. „Scumpa mea soție, toate gândurile bune le-am prins de-un fir de mărțișor și azi le pun la pieptul tău să-ți fie alături mereu! Te cuprind cu mare drag, al tău soț, Vasile”, era textul din scrisoarea-surpriză pe care a primit-o femeia copleșită de emoții. „Asemenea scrisori au fost trimise și în alte familii ale căror membri sunt clienții noștri și se află acum peste hotare. Printr-un gest mic, am avut ocazia să micșorăm această distanță între ei, iar noi la rândul nostru ne-am simțit cu adevărat NEXUS - creatori de conexiuni”, spune Alina Reșetnicov, directorul NEXUS Edineț.

Cu un mărțișor și-a bucurat mama și o tânără stabilită în Franța. Echipa NEXUS Cahul a mers să-i prindă mărțișorul la pieptul chiar în ziua în care femeia se afla la o expoziție de mărțișoare organizată la Casa de Cultură din localitate. „Când ne-a cuprins în semn de mulțimire, ne-a șoptit emoționată că se simte așa, de parcă își strânge acum în brațe fiica”, spune Stela Bunescu, consultant NEXUS Cahul.

Mărțișoarele au fost confecționate de Asociația Raională de Educare a Adulților Prutul de Sus (AREAP), care se ocupă cu incluziunea socială a persoanelor cu abilități speciale. Răvașele de felicitare au fost scrise de mână de voluntarii centrelor NEXUS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md