08:21:32 07.06.2020
 
Stiri

Oportunitate IMENSĂ pentru mii de moldoveni cu cetățenia ROMÂNĂ. Un stat european ANGAJEAZĂ zeci de mii de lucrători în plină PANDEMIE

Moldovenii în lume 03.04.2020 08:00 Vizualizări2385 Autor: Ziarul National
Oportunitate IMENSĂ pentru mii de moldoveni cu cetățenia ROMÂNĂ. Un stat european ANGAJEAZĂ zeci de mii de lucrători în plină PANDEMIE


Germania anunță angajarea a patruzeci de mii de lucrători sezonieri din Europa de Est, pentru a preveni imensa criză care amenință agricultura germană. Astfel, aceștia vor avea „undă verde” în Germania în această lună și în următoarele. Între aceștia se află și românii, în număr mare, potrivit datelor din anii trecuți.

Ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU) și ministrul de Interne, Horst Seehofer (CSU), au căzut joi de acord asupra planului care urmează a fi pus în practică, scrie Hotnews.ro.

Potrivit planului elaborat de cele două ministere, lucrătorii nu au voie să intre în Germania decât în grup și cu avionul. De asemenea, este planificat un control de sănătate. Dacă există indicii ale unei infecții cu coronavirus, intrarea în țară va fi refuzată. Lucrătorii nou-sosiți vor trebui, de asemenea, să lucreze separat de alți angajați în primele 14 zile de la sosire și nu vor avea voie să părăsească domeniul companiei care i-a angajat.

În plus, obiectivul guvernului german este de a angaja pentru agricultura din lunile aprilie și mai cca 10.000 de persoane rezidente în Germania; de exemplu, șomeri, studenți, solicitanți de azil sau persoane aflate în șomaj tehnic.

Klöckner a spus că a fost găsită o soluție pragmatică și s-a avut în vedere protecția necesară împotriva infecției, dar și protejarea culturilor agricole. Institutul Robert Koch a elaborat reguli de control și cazare care vor trebui aplicate la fața locului. Seehofer a spus că este important să se creeze condițiile pentru a menține statul și economia funcționale, chiar și în timpul pandemiei.

Ministerul de Interne impusese restricții de intrare extinse pentru lucrătorii sezonieri, pentru a preveni răspândirea rapidă a coronavirusului în Germania. „Acest lucru i-a afectat mai ales pe sezonierii din România”, comentează Spiegel.de.

Purtătorul de cuvânt al Uniunii CDU/CSU, Mathias Middelberg, a salutat compromisul la care s-a ajuns. „Regulile stricte de igienă și cazare asigură cea mai bună protecție posibilă împotriva infecției”, a spus el, citat de Focus.de.

Middelberg, care a promovat inițial utilizarea în agricultură a refugiaților, a adăugat că, în condițiile de față, aducerea unui număr limitat de lucrători sezonieri din sud-estul Europei este justificabilă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md