Biden, Scholz, Zelenski, nu Putin, sunt responsabili de moartea lui Navalnîi!
Trustia, elegii politikoase
Toată lumea politică, începând cu Joe Biden și terminând cu Mihail Popșoi, dă vina pe Putin că l-ar fi omorât pe Alexei Navalnîi, simbolul opoziției ruse, vârful de lance al luptei împotriva regimului putinist. Numai că Putin aflat în a cincea sa campanie re-electorală nu a avut niciun interes să-l omoare pe principalul adversar politic. Rusia e un stat democratic, moral, nu criminal, iar președintele rus este un creștin, un prețuitor al valorilor tradiționale, pravoslavnice și un iubitor de oameni, ceea ce se poate citi chiar pe fața lui înnobilată cu botox, când stă, solitar, în biserică. Dacă Putin nu era umanist, el nu i-ar fi permis lui A.N. să meargă la tratament în Germania, după ce agenții CIA (sau GUR?) i-au picurat o substanță neuro-paralizantă – Noviciok – în chiloți, ca să discrediteze Rusia.
Apropos, Occidentul colectiv tot pe Putin l-a învinuit atunci, deși, dacă ar fi fost implicat, Putin ar fi ordonat ca Navalnîi să fie împușcat, ca Boris Nemțov sau Politkovskaia, de ce să fie irosită o substanță atât de scumpă când se poate economisi? La Noviciok, poloniu etcetera și viceversa se recurge în operații din străinătate, unde folosirea armelor de foc poate atrage atenția poliției. De altfel, și idolul lui Putin, generalisimul Iosif Visarionovici, era foarte econom. El și-a ucis fostul rival politic cu un piolet - instrument asemănător cu un mic târnăcop, folosit de alpiniști la escaladări.
După ce Navalnîi s-a întors demonstrativ, sfidător în Rusia, deși putea să rămână în Germania, aceiași agenți CIA l-au condamnat la 2 ani închisoare, apoi încă la 19 ani pentru extremismul investigațiilor anticorupție: el a dezvăluit unde se aflau extra-grandioasele, extra-luxoasele proprietăți imobiliare ale lui Putin și ale oamenilor săi. Anticipând că pentru aceasta CIA va încerca să-l lichideze pentru a-l compromite pe el, Putin l-a trimis pe Navalnîi în cea mai îndepărtată închisoare rusă, cea din Yamalia-Nenția, dincolo de cercul polar arctic, și l-a ținut în izolare, dar nu a reușit să-l salveze.
Cui prodest? (Cui folosește?) Cine era interesat de moartea urgentă a lui Navalnîi? De ce acum? Nu e greu de ghicit că aceștia sunt americanii și ucrainenii. Biden a vrut să anihileze efectul interviului luat de Tucker Carlson lui Putin și să-l compromită pe Trump. Zelenski avea nevoie să abată atenția de la retragerea unităților ucrainene din Avdiivka.
Astfel, CIA și GUR și-au dat mâna! Au ajuns oamenii și dronele lui Budanov până în Yamalia-Neneția? Dacă au putut ajunge în Marea Baltică ca să distrugă Nord Stream-urile... Nu este însă exclus că s-a acționat prin intermediul nemților, care, tratându-l, i-au inserat lui Navalnîi în sistemul sangvin un nano-dispozitiv de formare a cheagurilor, pe care l-au activat de la distanță, prin Starlink. Prin urmare, e vorba de o cooperare fructuoasă internațională americano-germano-ucraineană. Așa că are dreptate presa rusă: Biden, Scholz, Zelenski sunt responsabili de moartea lui Navalnîi! Putin e inocent, curat ca Baikalul!
Acum stau și mă gândesc la ceea ce a spus cândva Veaceslav Volodin, înainte de a deveni președinte al Dumei de Stat sau poate chiar pentru a deveni președinte al Dumei de Stat: „Putin e Rusia. Dacă nu ar exista Putin, nu ar exista Rusia”. „Americanii ne invidiază pentru că îl avem pe Putin, - a spus Volodin zilele trecute. - Ei ar vrea să-l aibă pe Putin președinte. Dar nu-l au. Noi îl avem și nu trebuie să-l cedăm nimănui, căci Rusia are viitor doar cu Putin”.
Dar dacă cade un meteorit sau o cărămidă pe capul lui Putin? Dispare Rusia?
Al vostru tungus, nenets, Ion Buraga
Premierul slovac, Robert Fico, își dorește ca R. Moldova să încheie rapid negocierile și să adere la UE: „A fi membru al UE este cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unui stat din acest spațiu”
Ion Basoc va primi 2,6 milioane de lei, iar Oleg Crețul - două milioane, pentru medaliile obținute la Jocurile Paralimpice de la Paris: Sportivii, întâmpinați ca niște eroi la aeroport
Exporturile de struguri din R. Moldova, de aproape două ori și jumătate mai mari pe piața UE în acest an