18:29:00 21.07.2024
Stiri

Mai bine să-i cenzurezi pe putiniști, decât să-i lași să pornească război

Actualitate 23.06.2024 13:45 Vizualizări1149 Autor: Ziarul National
Mai bine să-i cenzurezi pe putiniști, decât să-i lași să pornească război


Trustia, elegii politikoase

Comuniștii răileni au descoperit cenzură în arta teatrală republicomoldovenească și, în loc să se bucure că mergem pe calea trasată de Lenin cel veșnic viu în formol, ei o dau la întors: Jos cenzura! Ați mai văzut comuniști și socialiști să nu le placă cenzura? Fiți consecvenți, dragi tovarăși! Așa se poate ajunge și la libertatea de exprimare, la libertatea sexuală și la familii omogene. Dacă alcoolicii ar renunța la rachiu și ar bea lapte, ce ați crede?! Că vine sfârșitul lumii!

Ei, nu-i chiar așa! – interveni Dr P. Stuh – de fapt, putiniștii camuflați de pe Bâc se solidarizează cu putiniștii talentați de pe Dâmbovița, ei se revoltă împreună că se filtrează propaganda spețoperației militare a lui Putin în teatrele din Chișinău. Și cubiștii le vin în ajutor, pun și ei umărul la împinsul carului tras de mârțoaga comunistă spre Est, crezând că alegătorii nu văd capetele lor pătrate.

De acord, nu despre cenzură e vorba, ci despre alegeri prezidențiale și referendum, - se uni Sobcor. Chiar dacă vii regizor de pe Dâmbovița navigabilă pe fluviul Bâc ce doar visează la corăbii maritime, nu e frumos să faci propagandă artistică împotriva referendumului care ne unește și împotriva ucrainenilor care ne apără și pe noi, și pe voi de urgia mesianică a urmașilor lui Cinghiz-han convertiți la religia KGB!

În loc să spună mulțumesc pentru sugestia estetică, regizorul Goliat, care se crede David, s-a supărat și a zis că Ucraina trebuie să cedeze teritoriile istorice ale Rusiei profunde, ca să se ajungă la pace temporară durabilă, iar noi să încetăm a-i discrimina pe vorbitorii de limbă rusă, insistând să vorbim românește în prezența lor, aceasta îi stresează și îi face să pornească cu tancurile unde îi duc ochii. Iar ochii lor se uită mereu spre Atlantic. Așa a izbucnit războiul de pe Nistru, în 1992, vina e numai a noastră, căci, spre deosebire de noi, rusofonii l-au citit pe panslavistul și pravoslavnicul Dostoievski, nu pe provincialul Ion Creangă sau romanticul Eminescu.

Putiniștii negri trebuie cenzurați în mod obligatoriu! Dacă nu-i cenzurezi, ei pornesc război! Mai bine cenzurezi un putinist, decât să lași să moară mii de oameni!- trase concluzia Colesovnazadov.

Acum stau și mă gândesc: nu ar bine să fim mai indulgenți față de putiniștii de peste Prut? Faptul că nu vedem nicio diferență între un putinist din Rusia și altul din România nu înseamnă că diferența nu există. Posibil, cu timpul o vom descoperi și ne va părea rău că i-am asemănat pe unii cu alții. Și mă mai gândesc oare de ce Mariei Zaharova nu i-a plăcut faptul că Maia Sandu a amintit despre deportările din „epoca de aur” a RSS Moldovenești? Nu înseamnă aceasta o rescriere a rezultatelor congresului XX al PCUS în ce privește crimele comise de mustăciosul tătuc? Nu e o rescriere a istoriei pe care o condamnă Putin?

Al vostru șvarțcopf, Ion BuragaParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md